Toys 'R' Us-eieren får et halvt år på å redde selskapet

Kreditorene sier ja til en restrukturering av selskapet

REDNING I SIKTE? Top-Toy er leketøysgiganten som både eier BR Leker og rettighetene til Toys 'R' Us i Norden. Bildet viser en Toys 'R' Us-butikk i San Antonio i USA i 2017.

Illustrasjonsfoto: Eric Gay AP
  • E24
Publisert:

Toys 'R' Us-eieren Top-Toy får et halvt år på å redde seg selv, etter at kreditorene fredag sa ja til restrukturering av selskapet.

Det ble avgjort i danske Sø- og Handelsretten fredag.

Hundrevis av kreditorer, herunder leverandører, tok fredag formiddag stilling til om de vil støtte den foreslåtte restruktureringsplanen. Hadde kreditorene stemt nei til forslaget, ville Top-Toy gått konkurs.

På møtet kom det frem at Top-Toy har en gjeld på 1,8 milliarder danske kroner, tilsvarende 2,4 milliarder kroner, skriver danske Børsen.

Les også: (+) Det norske konkurs-mysteriet

– Siden 30. november har vi arbeidet med planen, og nå har vi nådd en viktig milepæl. Så planen er å fokusere på kundene og salg. Kommer vi godt gjennom julen og lykkes med en god jul, tror jeg planen vil fungere. Jeg er forhåpningsfull, sier Per Sigvartson, finansdirektør i Top-Toy til Berlingske.

Top-Toy eier BR Leker og rettighetene til Toys 'R' Us i Norden. Selskapet er eid av det svenske oppkjøpsfondet EQT.

Blant kreditorene er Nordea, Danske Bank og Nykredit Bank, skriver avisen.

Les også

Toys ’R’ Us-eier sliter – må legge ned butikker i Norden

Vurderer stenging av butikker i Norge

E24 har nylig vært i kontakt med Top-Toy Norge som fremdeles jobber for å få på plass hvilke butikker som berøres av restruktureringen her til lands. Det har blitt anslått at mellom 10–20 butikker vil måtte stenges.

– Vi er nå i en fase hvor vi ser på tiltakene som skal skje i de ulike markedene. Det er en stor kabal som må gå opp, med både butikkene og huseierne, sier daglig leder for Top-Toy Norge, Atle Bakke.

I Top-Toys årsrapport som ble publisert tidligere denne måneden, ble det klart at selskapet netto tapte 2,64 milliarder kroner, noe som i stor grad var påvirket av en svært svak julehandel.

I Norge omsatte selskapet i fjor for 852 millioner, med resultat etter skatt på 22,3 millioner kroner.

Publisert:

Flere artikler