Hamburgersalget kraftig ned i mars: Solgte 270.000 færre Whopper-menyer

Hamburgerkjeden Burger King rapporterte om et fall i omsetningen på 33 prosent i mars. Kjeden ber om krisestøtte og forhandler om nedsatt husleie.

Burger King solgte 270.000 færre hamburgere i mars på grunn av virusutbruddet. Nå er selskapet i forhandlinger med mange gårdeiere om reduksjon i husleien.
  • NTB
Publisert:

Koronaviruset satte en effektiv brems på omsetningen i mange av Burger Kings restauranter i kjøpesentre. Kjeden som er eid av Umoe Restaurants er hardt rammet av virusutbruddet og er blant dem som har søkt om mest i støtte fra regjeringens krisepakke, 3,7 millioner kroner.

Nedgangen i salget i mars utgjør 27 millioner kroner eller om lag 270.000 færre Whopper-menyer, skriver Dagens Næringsliv.

Foruten krisestøtte er eierne i dialog med gårdeiere om nedsatt husleie for å komme seg gjennom krisen, selv om mange restauranter nå er i ferd med å åpne opp igjen.

– I den sammenhengen kommer vi ikke unna at gårdeiernes bidrag er vesentlig. Denne diskusjonen er derfor på langt nær over, sier konsernsjef Espen Hoff i Umoe Restaurants.

I mars sendte Umoe Restaurants ut permitteringsvarsel til samtlige av sine 4.300 ansatte og for 1.500 av dem ble også permitteringen gjennomført. Konsernet har 440 restauranter og kafeer i Norden og eier eller har rettighetene til Peppes Pizza, Starbucks, Burger King, TGI Friday’s, Blender og Leon.

Se hvilke selskaper som har fått mest kontantstøtte fra staten under:

Les også

Morris-eier åpner for konkurs

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Burger King
  3. Umoe Restaurants
  4. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Halverte burger-salget i koronaåret

  2. Umoe Restaurants har permittert 1.500 ansatte

  3. Restaurantkonsern under konkursbeskyttelse: Rekonstruktør mener restauranter må legges ned

  4. Jens Ulltveit-Moe selger Burger King i Skandinavia

  5. Umoe Restaurants med svake tall