Hamburgersalget kraftig ned i mars: Solgte 270.000 færre Whopper-menyer

Hamburgerkjeden Burger King rapporterte om et fall i omsetningen på 33 prosent i mars. Kjeden ber om krisestøtte og forhandler om nedsatt husleie.

Burger King solgte 270.000 færre hamburgere i mars på grunn av virusutbruddet. Nå er selskapet i forhandlinger med mange gårdeiere om reduksjon i husleien.

Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:,

Koronaviruset satte en effektiv brems på omsetningen i mange av Burger Kings restauranter i kjøpesentre. Kjeden som er eid av Umoe Restaurants er hardt rammet av virusutbruddet og er blant dem som har søkt om mest i støtte fra regjeringens krisepakke, 3,7 millioner kroner.

Nedgangen i salget i mars utgjør 27 millioner kroner eller om lag 270.000 færre Whopper-menyer, skriver Dagens Næringsliv.

Foruten krisestøtte er eierne i dialog med gårdeiere om nedsatt husleie for å komme seg gjennom krisen, selv om mange restauranter nå er i ferd med å åpne opp igjen.

– I den sammenhengen kommer vi ikke unna at gårdeiernes bidrag er vesentlig. Denne diskusjonen er derfor på langt nær over, sier konsernsjef Espen Hoff i Umoe Restaurants.

I mars sendte Umoe Restaurants ut permitteringsvarsel til samtlige av sine 4.300 ansatte og for 1.500 av dem ble også permitteringen gjennomført. Konsernet har 440 restauranter og kafeer i Norden og eier eller har rettighetene til Peppes Pizza, Starbucks, Burger King, TGI Friday’s, Blender og Leon.

Se hvilke selskaper som har fått mest kontantstøtte fra staten under:

Les også

Morris-eier åpner for konkurs

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Burger King
 3. Umoe Restaurants
 4. Coronaviruset
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Burger King innfører strakstiltak: Ingen får spise i restaurantene

 2. Umoe Restaurants med svake tall

 3. Witzøe-konsern åpner nye restauranter – takker statens støtteordninger

 4. Annonsørinnhold

 5. McDonald’s permitterer over 1.000 ansatte

 6. Statlige millioner til Burger King og Peppes: – Har avgjort hjulpet oss gjennom krisen