Airbnb endrer prisopplysninger etter press fra Forbrukertilsynet

Nå skal du få full oversikt over totalprisen på utleieobjekter på Airbnb fra første stund, samt bedre oversikt over hvem du kan klage til når problemer oppstår.

Publisert: Publisert:

Airbnb har oppdatert avtalevilkårene for både norske og europeiske forbrukere, etter press fra Forbrukertilsynet som har samarbeidet med EU-kommisjonen.

De nye vilkårene innebærer blant annet at alle kostnader for utleieobjektet er inkludert fra begynnelsen av bestillingsprosessen, slik at alt fra lokale skatter til rengjøringsgebyr synliggjøres.

Les på E24+

The Economist: Tek-bransjens nye stjerneskudd har alt – bortsett fra oppskriften på høy fortjeneste

Det vil også bli enklere for forbrukere å skille mellom profesjonelle og private utleiere, samt at selskapet skal opplyse om hvilke klageorganer forbrukerne kan henvende seg til dersom problemer oppstår.

– Dette vil gjøre det lettere å se hvilken pris man skal betale når man bruker Airbnb og hvem som faktisk er utleier, sier direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukertilsynet.

Selskapet ga fullt tilslag på samtlige krav fra Forbrukertilsynet og EU-kommisjonen slik at avtalevilkårene er i tråd med europeiske forbrukerlover.

– Jeg er veldig fornøyd med at Airbnb har samarbeidet med EU-kommisjonen og Forbrukertilsynet for å forbedre tjenesten deres. Jeg forventer at andre følger deres eksempel, sier Vera Jourová, ansvarlig for justis- og forbruker- og likestillingsspørsmål i EU-kommisjonen, i en pressemelding.

I 2018 utgjorde Airbnb en femdel av overnattingsmarkedet i Norge med nesten 4,5 millioner solgte romdøgn, ifølge analysebyrået Capia.

Les også

Vil stramme inn reglene for «Airbnb-utleie»

Les også

Sendt på høring: Jensen vil at Airbnb og Uber rapporterer til Skatteetaten

Publisert:

Her kan du lese mer om