Bjørn Maaseides Kraft Finans med rekordhøye inntekter: Håvet inn over 73 millioner kroner

Forvaltningsselskapet til Bjørn Maaseide økte på nytt omsetningen, men bunnlinjen falt for andre år på rad. – Alt som ikke går fremover, går bakover, sier Maaseide.

FRA VOLLEYBALL TIL NÆRINGSLIV: Bjørn Maaseide var en av verdens beste sandvolleyballspillere på 1990-tallet. Etter at han la opp, har han startet treningssentre og nå finansselskaper.

Foto: Mattis Sandblad VG
 • Erik Bucher Johannessen
Publisert:

De siste årene har Maaseide slått seg stort opp i finanssektoren. Gjennom BFBK Finans AS har han en eierandel på 45 prosent i Kraft Finans AS.

Inntektene til fondsforvalteren har aldri vært høyere, med 73,5 millioner i 2018 – opp fra 71 millioner i 2017.

Til tross for svakere vekst i 2018 sammenlignet med tidligere år, har Kraft Finans ambisjoner videre.

– Vi skal befeste og videreutvikle oss i hele Norge. Alt som ikke går fremover og oppover, går bakover, sier Maaseide til E24.

– Helt ok år

Høyere driftskostnader for selskapet bidro til å svekke driftsresultat (EBIT) ned fra 7,6 til 6,8 millioner kroner.

Kraft Finans opplevde en tung periode i kjølvannet av finanskrisen i 2008 med negative resultater. I de senere år har bunnlinjen bedret seg og i 2018 var årsresultatet på 5 millioner kroner, kontra 5,7 millioner i 2017.

– Det har vært et helt ok år. Vi har nå levert positive tall siden 2014, sier Sveinung Byberg, daglig leder i Kraft Finans, til E24.

Han forteller at Kraft Finans har nedskalert visse områder i virksomheten og at det er grunnen til noe svakere vekst i 2018, kontra tidligere år.

Les også

Ingebrigtsen-familien mer enn doblet overskuddet

Tror flere rikinger vil gi vekst

– Fremover vil fortsette å satse på kjernevirksomheten vår som er tradisjonell «wealth management», sier Byberg.

Han tror at Norge vil få flere formuende personer fremover, såkalte «high net worth»-individer som har finansielle eiendeler for mer 1 millioner dollar, tilsvarende 8,5 millioner kroner. Veksten i dette kundesegmentet vil kunne muliggjøre vekst for selskapet, ifølge Byberg.

Forvaltningsselskapet tilbyr de såkalte Kraftfondene og i august skal de lansere et nytt høyrentefond, forteller Byberg.

I siste utgave av Dine Penger fikk fondet Kraft Global terningkast 1.

Les også

Millionene triller fortsatt inn for Kurt Nilsen

Bygget seg rik på trening

Investoren Bjørn Maaseide tjente seg rik på å bygge opp treningskjeden Elixia, som senere ble slått sammen med Sats. I 2017 ga han seg som sjef for treningskjeden, men beholdt en eierandel på 7,5 prosent.

Maaseide står oppført som daglig leder i fem selskaper, styreleder i 11 selskaper og styremedlem i like mange. Ifølge Kapital hadde Maaseide en nettoformue på 1,35 milliarder kroner i 2018. Det ga han plass 220 på listen over Norges 400 rikeste.

Startet bank i 2018

I fjor økte Maaseide ytterligere sin satsing i finansnæringen. Gjennom Kraft Finans tok han initiativ til å starte Kraft Bank i flere norske byer. Med på laget hadde han blant annet bankmannen Svein Ivar Frøland og tidligere Statoil-sjef Harald Norvik. Ifølge Frøland skulle Kraft Bank tilby økonomiske «redningspakker» til privatpersoner som hadde havnet i uføret.

I rapporten for fjerde kvartal satte banken seg mål om øke utlånsvolumet til nærmere en milliard kroner i løpet av 2019, ifølge Hegnar.no.

Publisert:

Flere artikler

 1. Bjørn Maaseides Kraft Finans i minus for første gang siden 2012: Tapte 20 millioner etter Finanstilsynet-brev

 2. Kjendisbank med overskudd i første år med full drift

 3. Betalt innhold

  Maaseide-selskap med milliardinvestering

 4. Annonsørinnhold

 5. I dag går Bjørn Maaseides Kraft Bank på børs

 6. Betalt innhold

  Petter Smedvig Hagland skyldte 150 millioner - unngår konkurs ved hjelp fra svigerfar