Nesten alle hurtigruteskip tilbake i drift i september

14 av Hurtigrutens 16 skip er tilbake i drift igjen innen utgangen av september. Dermed er de fleste permitterte tilbake i jobb i løpet av samme måned.

Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen ankommer Tromsø.
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Responsen da vi startet seilingene igjen i juni, var overveldende. Både gjester, mannskap og lokalsamfunnene langs kysten er glade for at vi seiler igjen. Etter hvert som reiserestriksjonene og innreisereglene nå blir endret, fortsetter vi opptrappingen mot vanlig drift, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Han understreker at opptrappingsplanen forutsetter at de internasjonale reiserestriksjonene blir opphevet, og at utlendinger kan reise til og fra Norge.

Åtte av ti som reiser med Hurtigruten, kommer fra utlandet. Ifølge Skjeldam vil inntektene denne sommeren trolig falle med over 80 prosent. Rundt 400 ansatte på Hurtigrutens kontorer både i Norge og utlandet er fortsatt permittert.

Etter at MS Finnmarken ble satt tilbake i drift 16. juni, seiler nå til sammen fire skip mellom Bergen og Kirkenes. Innen utgangen av september vil samtlige elleve skip som trafikkerer denne ruten, være tilbake i drift.

I tillegg blir det igjen mulig å reise med ekspedisjonsskipene MS Spitsbergen, MS Fridtjof Nansen og MS Roald Amundsen. Skipene seiler i sommer blant annet til Svalbard og fra Hamburg i Tyskland og til norskekysten.

Les også

FHI får ikke behandle personopplysninger i Smittestopp

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Rederier
 3. Daniel Skjeldam
 4. Coronaviruset
 5. Hurtigruten

Flere artikler

 1. Regjeringen endrer forskrift: Åpner for cruise langs kysten

 2. ​Hurtigruten stopper alle ekspedisjonscruise-seilinger inntil videre

 3. 317 millioner fosset ut av Hurtigruten på syv uker

 4. Hurtigruten starter nedbemanning av landansatte

 5. Stortap for Hurtigruten