Nesten alle hurtigruteskip tilbake i drift i september

14 av Hurtigrutens 16 skip er tilbake i drift igjen innen utgangen av september. Dermed er de fleste permitterte tilbake i jobb i løpet av samme måned.

Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen ankommer Tromsø.

Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Responsen da vi startet seilingene igjen i juni, var overveldende. Både gjester, mannskap og lokalsamfunnene langs kysten er glade for at vi seiler igjen. Etter hvert som reiserestriksjonene og innreisereglene nå blir endret, fortsetter vi opptrappingen mot vanlig drift, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Han understreker at opptrappingsplanen forutsetter at de internasjonale reiserestriksjonene blir opphevet, og at utlendinger kan reise til og fra Norge.

Åtte av ti som reiser med Hurtigruten, kommer fra utlandet. Ifølge Skjeldam vil inntektene denne sommeren trolig falle med over 80 prosent. Rundt 400 ansatte på Hurtigrutens kontorer både i Norge og utlandet er fortsatt permittert.

Etter at MS Finnmarken ble satt tilbake i drift 16. juni, seiler nå til sammen fire skip mellom Bergen og Kirkenes. Innen utgangen av september vil samtlige elleve skip som trafikkerer denne ruten, være tilbake i drift.

I tillegg blir det igjen mulig å reise med ekspedisjonsskipene MS Spitsbergen, MS Fridtjof Nansen og MS Roald Amundsen. Skipene seiler i sommer blant annet til Svalbard og fra Hamburg i Tyskland og til norskekysten.

Les også

FHI får ikke behandle personopplysninger i Smittestopp

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Rederier
 3. Daniel Skjeldam
 4. Coronaviruset
 5. Hurtigruten

Flere artikler

 1. Regjeringen endrer forskrift: Åpner for cruise langs kysten

 2. Betalt innhold

  Hurtigruten seiler igjen: – Tenker på kollegene som fortsatt er permittert

 3. Hurtigruten vil ikke seile før tidligst midten av juni

 4. Annonsørinnhold

 5. Fredag ettermiddag i Hamburg: Her setter tyske turister kursen mot Norge.

 6. Stortap for Hurtigruten