Coronastengte anlegg halverte omsetningen til Skistar

Det svenske selskapet, som blant annet eier alpinanleggene i Hemsedal og Trysil, halverte omsetningen i tredje kvartal. Skistar måtte stenge anleggene i Norge 12.mars.

TRYSIL: Alpinsenteret eies av det svenske selskapet Skistar.

Erik Johansen / NTB scanpix
  • Amalie Frøystad Nærø
Publisert: Publisert:

Nettoomsetningen i tredje kvartal endte på 486 millioner svenske kroner, mot 939 millioner i samme periode i fjor.

Det tilsvarer en nedgang på 48 prosent.

Selskapet la frem kvartalsrapporten torsdag.

Resultatet etter skatt endte i tredje kvartal med et underskudd på ti millioner svenske kroner, mot 256 i pluss i samme periode i 2019.

– På grunn av coronakrisen måtte SkiStar avslutte vintersesongen på skianleggene tidligere enn planlagt, hvilket medfører lavere inntekter og resultat sammenlignet med fjoråret, heter det i kvartalsrapporten fra selskapet.

Les også

Skistar stenger alle skianlegg fra 6. april

Stengte anlegg

I tillegg til alpinanleggene i Trysil og Hemsedal, eier selskapet blant annet også anleggene i Sälen, Vemdalen og Åre i Sverige, samt St. Johann i Tirol i Østerrike. De svenske anleggene stengte 6.april.

– Å avslutte sesongen tidligere, i kombinasjon med reiseforbud i landene der vi har virksomhet, har medført at vi har jobbet intensivt med å se over våre kostnader og planlagte investeringer. Hele vårt inntektstap i tredje kvartal forklares av nedstengningen av våre skianlegg, heter det videre i rapporten.

Selskapet opplyser at de delvis har dekket opp for inntektstapet gjennom variable kostnader, i tillegg til at faste kostnader, som blant annet personal-, markedsføring-, og driftskostnader, er redusert.

Flere bookinger

Skistar har også utsatt investeringer på rundt 181 millioner svenske kroner.

Det svenske selskapet opplyser at de vil søke om støtte for å få dekket noen av de faste kostnadene både i Norge og Sverige.

Til tross for nedgangen og usikkerheten i markedet, har selskapet troen på tiden fremover. Skistar viser til at de har en oppgang i bookinger for neste sesong på én prosent, sammenlignet med året før.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Alpinanlegg
  3. Skistar
  4. Coronaviruset
  5. Hemsedal
  6. Trysil
  7. Sverige

Flere artikler