Sportsbusiness

Haaland med i milliardklubben: Nest yngst på topp-15

Erling Braut Haaland er rangert som verdens 15. dyreste fotballspiller med en verdi på vel 1,1 milliarder kroner. Kylian Mbappé topper oversikten.

Bayern Münchens Alphonso Davies (i rødt) ligger rett foran Erling Braut Haaland (bak) på oversikten over verdens mest verdifulle fotballspillere.

Federico Gambarini / DPA via AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Den er offentliggjort av Cies og har tatt for seg de fem tyngste ligaene i verden (England, Italia, Spania, Frankrike og Tyskland). Cies er en uavhengig forsknings- og utdanningsorganisasjon med base i Sveits. Den har spesialisert seg på en rekke studier innen toppfotballen og kommer jevnlig med omfattende statistikk og anslag på verdier.

19-åringen Haaland (Borussia Dortmund) har 14 mann foran seg på den ferske oversikten. Nordmannen, som fortsatt bare er 19 år, har en antatt salgspris på 1,12 milliarder kroner selv etter viruspandemien. Det sender ham forbi Barcelonas Lionel Messi (1,05 milliarder, 21.-plass).

Les også

Aksjehopp for Oljefondet etter Haaland-signering

Haaland kostet Borussia cirka 200 millioner kroner da han kom fra Salzburg i vinter. Prisen var såpass lav på grunn av et innbakt pristak i kontrakten.

Bayern Münchens Alphonso Davies ligger seks plasser foran Haaland på oversikten, og han er også noen måneder yngre enn den norske angriperen.

Paris Saint-Germain-spilleren Mbappé troner overlegent på toppen med en antatt salgsverdi på 2,27 milliarder. Han følges av fire engelskmenn: Raheem Sterling (Manchester City), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) og Marcus Rashford (Manchester United).

Cristiano Ronaldo (Juventus) er inne som 70.-mann, men prisen (659 millioner kroner) på ham har falt på grunn av ganske høye alder. Portugiseren er vel 35 år.

22 spillere verdsettes til mer enn 100 millioner euro. Med mandagens valutakurs betyr det 1,05 milliarder kroner.

Martin Ødegaard (Real Sociedad) er nummer 100 på oversikten med en prislapp på 508 millioner kroner.

Her kan du lese mer om

 1. Sportsbusiness
 2. Borussia Dortmund
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Innkasserte 175 millioner: – Det var min baby. Jeg hadde ikke lyst til å selge.

 2. Elon Musk rangeres som verdens syvende rikeste

 3. XXL mener rivalenes sammenslåing vil svekke priskonkurransen

 4. Annonsørinnhold

 5. Therese Johaug med kjemperesultat: Håvet inn 7,2 millioner

 6. Marit Bjørgen tjente 1,6 millioner på foredragsvirksomheten