Vil vurdere flere fly i trafikk etter nye reiseråd

Nye reiseråd fra 15. juli gir muligheter for de hardt rammede flyselskapene.

Norwegian og SAS vil nå se an etterspørselen og vurdere om flere ruter skal åpnes etter de nye reiserådene.
 • David Bach
 • Ola Alsberg
Publisert:

Torsdag ettermiddag varslet statsminister Erna Solberg at regjeringen åpner for at nordmenn kan reise til og fra land i Europa fra 15. juli, dersom de oppfyller kravene om smittekontroll.

Informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen sier Norwegian nå vil vurdere å sette flere fly i trafikk.

– Dette vet vi at mange reisende blir glade for, så vi forventer at den gode etterspørselen vi har opplevd den siste uka vil fortsette framover. Mange nordmenn har feriehus ved Middelhavet, så vi ser at en stor andel av våre reisende skal sørover i sommer. Dette er også positivt for norsk reiselivsnæring, ettersom flere europeiske turister nå kan fly direkte til Norge med Norwegian.

– Vi vil nå vurdere om det er nok passasjergrunnlag for å kunne sette flere fly i trafikk, slik at vi kan hente flere kolleger tilbake fra permisjon og gi kundene våre flere valgmuligheter, sier Sandaker-Nielsen.

Dermed kan det være duket for flere avganger ut i Europa for det kriserammede selskapet, som senest i forrige uke gjenåpnet sin første rute utenfor Norge etter coronaviruset.

Les også

Norwegian gjenåpner 76 ruter – skal fly utenlands

SAS vurderer det samme

Fra 1. juli øker flyselskapet rutenettet betydelig med 76 gjenåpnede ruter og 12 nye fly i drift, meldte Norwegian 17. juni.

Også SAS varsler at de kan komme til å øke kapasiteten etter nyheten.

– Hvis det blir sånn som det ser ut nå er det et veldig gledelig budskap for oss. Vi opplever at det mest drivende for reiselivstrafikken er myndigheters reiseråd og -restriksjoner, sier pressesjef John Eckhoffi SAS til E24.

– Vi følger markedet og flyetterspørselen kontinuerlig. Vi er fremdeles bare på 30 prosent av normal kapasitet, og om det blir etterspørsel etter flere flyavganger eller nye ruter, er vi klare til å oppdatere ruteprogrammet vårt på kort tid.

– Godt, men sent

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs sier til E24 at reiserådene neppe redder juli for flyselskapene, selv om det kan komme godt med.

– Det er gode nyheter for Norwegian, SAS og Widerøe, men det kommer noe for sent til at flyselskapene kan sette inn vesentlig mer kapasitet i juli.

– Regjeringen legger også klare føringer om at regioner og land kan stenges for nordmenn om Covid-19 situasjonen forverrer seg, og det gjør at markedene blir usikre på om de tar sjansen på å reise. Frykten for at noe kan skje, gjør at svært mange booker reisen kort tid før avreisedato og det kompliserer flyselskapenes vurdering av hvor mye kapasitet de vil sette inn og til hvilke destinasjoner, sier Elnæs.

Les også

Norwegian gjenåpner første rute utenfor Norge

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kampen om luften
 2. Norwegian
 3. Coronaviruset
 4. Fly
 5. Reiseråd
 6. Flyselskaper

Flere artikler

 1. Reiselivsselskaper forbereder Europa-ferie: – Klare til å sende nordmenn på ferie igjen

 2. Chartergiganten Tui varsler Kreta-reiser i midten av juli

 3. Norwegian gjenåpner første rute utenfor Norge

 4. Norwegian åpner ny rute mellom Bergen og Tromsø

 5. Betalt innhold

  Nye reiseråd setter billettprisene under press