Ikea Sørlandet nedbemanner – 45 ansatte rammes

Etter åtte år med underskudd skal Ikea Sørlandet kutte 16 årsverk.

KUTTER: Ikeas butikk i Sørlandsparken utenfor Kristiansand kutter arbeidsplasser. Ingen andre varehus blir rammet.
Publisert:

Den svenske varehuskjeden har besluttet å iverksette nedbemanninger ved varehuset Ikea Sørlandet i Sørlandsparken utenfor Kristiansand.

– Selv om dette har vært en vanskelig avgjørelse, mener vi omstruktureringen er nødvendig for å ivareta flest mulig arbeidsplasser på lang sikt, tilpasse oss kundenes behov og sikre bærekraftig drift for Ikea Sørlandet, sier Clare Rodgers administrerende direktør i Ikea Norge i en pressemelding.

Totalt vil nedbemanningen ramme 45 ansatte, opplyser Ikeas pressekontakt til E24. Samlet er det 16 av 156 årsverk som skal bort.

– De tiltakene vi innfører nå vil ha store konsekvenser for våre medarbeidere og er ikke noe vi tar lett på, sier varehussjef Beate Grov Hagen i en uttalelse.

– Som verdibasert selskap er det viktig for oss å ivareta hver enkelt medarbeider på best mulig måte gjennom hele prosessen og et godt samarbeid med tillitsvalgte og vernetjenesten er helt sentralt for å få til dette, fortsetter hun.

Les på E24+

Bryggeriet ble svindlet for 80.000 kroner: - Det er forferdelig. Jeg følte meg skyldig.

Ikeas pressekontor understreker til E24 at det ikke er planlagt nedbemanninger på andre varehus.

Nedbemanningen på Ikea Sørlandet kommer etter at varehuset de siste åtte årene år har levert underskudd på bakgrunn av høye kostnader, ifølge Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

Kjeden opplyser at det over flere år har vært gjort forsøk på å forbedre profitten og redusere kostnader, men at dette dessverre ikke har vært nok.

Endringene vil tre i kraft fra inngangen til 2021, opplyser Ikea i meldingen.

Les på E24+

Heine Totland: – Cirka én avlysning for dagen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om