Uber starter utleie av ubåter i Australia

Skysstjenesten vil i en kortere periode ta passasjerene med ned i dypet. 

KORALLREV: Utenfor kysten av Australia finner man Great Barrier Reef, verdens største korallrev. Det er hit Ubers kunder kommer om de velger den nye tjenesten.

Foto: James Cook University EPA
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Normalt sett er ikke dypet i korallrevet Great Barrier Reef veldig tilgjengelig for allmennheten. Det er noe Uber vil gjøre noe med når man lanserer tjenesten scUber i Australia neste uke.

Fra 27. mai til 18. juni åpner skysstjenesten en ny tjeneste kalt scUber, hvor i praksis hvem som helst kan leie en ubåt for å se verdens største korallrev.

Prosjektet har kommet i stand i samarbeid med interesseorganisasjonen Citizens of the Great Barrier Reef og Tourism and Events Queensland.

Dette er ubåten Uber vil bruke til sin nye tjeneste.

Foto: Tourism and Events Queensland

– På slutten av fjoråret viste en undersøkelse at å utforske Great Barrier Reef i en ubåt er det flertallet av våre gjester ønsker å gjøre i fremtiden. scUber gjør dette ønske mulig og stadfester Queenslands forpliktelser om å tilby lokale og besøkende ekstraordinære måter å utforske naturens skatter, sier Leanne Coddington, sjef for Tourism and Events Queensland i en uttalelse.

Les også

BMW vil selge el-sparkesykler til 7.700 kroner

I tillegg til at det er en begrenset tidsperiode, vil det også være begrensninger for hvor mange som kan benytte seg av tilbudet hver dag.

For å være med under vann er man nødt til å bestille i Uber-appen, og turen går ikke inn i kategorien «billige opplevelser». En tur varer en time, og koster den nette sum av 3.000 australske dollar, tilsvarende 18.000 kroner.

Det er også verdt og nevne at man ikke trenger finne ubåtene selv. Bestiller man en tur blir man hentet i en Uber og fraktet til et ventende helikopter. Dermed får man først en luftig tur, før ferden går ned til korallrevet.

Her kan du lese mer om

 1. Uber
 2. Australia
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Nå gjør skysstjenesten comeback i Oslo

 2. Erklærer klimakrise

 3. Betalt innhold

  Uber er tilbake: Dette bør du vite

 4. Annonsørinnhold

 5. Rekorddyr valgthriller avgjør skysstjenestenes skjebne i California

 6. Taxi-gründere ønsker lovendring velkommen: – Har ligget bakbundet og kneblet