Skrapselger må i fengsel etter grovt skattesvik i millionklassen

38-åringen er dømt til fengsel i ett år og fire måneder for grovt skattesvik og unnlatt bokføring i seks år. – Alvorlig arbeidskriminalitet, sier politiadvokat.

 • Anders Nybakken Kvale
 • David Bach
Publisert:

I perioden 2012–2017 opplyste han ikke skattemyndighetene om inntekter på 6,9 millioner kroner, og droppet samtidig å bokføre dem på rett måte, ifølge en fersk avgjørelse fra Borgarting lagmannsrett.

Dermed vant ikke 38-åringen frem med sin anke, etter å ha blitt dømt for de samme forholdene i Oslo tingrett tidligere i år.

Saken, som har bakgrunn i et samarbeidsprosjekt mellom Kripos, Skatteetaten og Økokrim, gjelder inntekter fra skrapmetaller levert til en skraphandler.

«Særlig skjerpende omstendigheter foreligger fordi overtredelsen har skjedd over en lengre periode, gjelder betydelige beløp, har vanskeliggjort det offentliges kontroll, samt at oppgjøret med det offentlige har blitt vesentlig feil», fremgår det i dommen.

Politiadvokat Susanne Ihlebæk omtaler saken som et eksempel på «alvorlig arbeidslivskriminalitet».

– Der inntekter fra levering av skrapmetaller er holdt skjult for skattemyndighetene over flere år gjennom unnlatt bokføring og skjuling av deler av inntektene ved å ta pengene gjennom bekjentes virksomheter, sier hun i en pressemelding.

Dommen er ikke rettskraftig.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Økokrim
 2. Skatteetaten
 3. Kripos
 4. Oslo tingrett

Flere artikler

 1. Fem menn dømt til fengsel i Boligbygg-saken i Oslo

 2. Mann dømt for trusler mot Stormberg-sjefen

 3. Lycamobile ilagt millionbot – to tiltalt for grovt skattesvik

 4. Politiet om «Operasjon Velferdsstat»: Slik ble corona-svindleren avslørt

 5. Nettverk skal ha hvitvasket over to millioner fra koronabedragerier