Reuters: EU vil gi Ikea restskatt på flere millioner etter to år med etterforskning

Charles Platiau / X00217
Publisert:

Ikeas franchiseoperatør, Inter Ikea, vil komme til å få et krav om å betale tilbake millioner av euro i restskatt til Nederland. Det opplyser to kilder kjent med saken til Reuters.

Kravet vil komme fra EU-kommisjonen, som gjennom de siste to årene har etterforsket møbelgiganten. Saken er et ledd i EUs pågående arbeid mot å stanse urettferdige skatteavtaler gitt til multinasjonale selskaper.

Etterforskningen skal være helt i avslutningen, og det er ventet at kravet vil bli reist innen utgangen av året. Likevel kan det drøye noe ettersom EU nå vurderer sakens omfang, opplyser kildene.

EU-kommisjonens etterforskning av Inter Ikea Systems i Nederland ble startet som følge av en rapport som estimerte at Ikea hadde unngått 1 milliard euro i skatter i løpet av seks år.

I en kommentar til Reuters skriver selskapet at det mener at det har betalt nok i skatt. EU-kommisjonen har ikke ønsket å kommentere saken.

To skatteavgjørelser i 2006 og 2011 er kjernen i sakenEU er bekymret for at to nederlandske skattedommer forfordeler selskapets konkurrenter (2017)

Her kan du lese mer om