Reuters: EU vil gi Ikea restskatt på flere millioner etter to år med etterforskning

Charles Platiau / X00217
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Ikeas franchiseoperatør, Inter Ikea, vil komme til å få et krav om å betale tilbake millioner av euro i restskatt til Nederland. Det opplyser to kilder kjent med saken til Reuters.

Kravet vil komme fra EU-kommisjonen, som gjennom de siste to årene har etterforsket møbelgiganten. Saken er et ledd i EUs pågående arbeid mot å stanse urettferdige skatteavtaler gitt til multinasjonale selskaper.

Etterforskningen skal være helt i avslutningen, og det er ventet at kravet vil bli reist innen utgangen av året. Likevel kan det drøye noe ettersom EU nå vurderer sakens omfang, opplyser kildene.

EU-kommisjonens etterforskning av Inter Ikea Systems i Nederland ble startet som følge av en rapport som estimerte at Ikea hadde unngått 1 milliard euro i skatter i løpet av seks år.

I en kommentar til Reuters skriver selskapet at det mener at det har betalt nok i skatt. EU-kommisjonen har ikke ønsket å kommentere saken.

To skatteavgjørelser i 2006 og 2011 er kjernen i sakenEU er bekymret for at to nederlandske skattedommer forfordeler selskapets konkurrenter (2017)

Her kan du lese mer om

  1. Ikea
  2. EU
  3. Nederland

Flere artikler

  1. Spenningen øker rundt tidenes største EU-bot

  2. EU-landene enige om krisepakke

  3. Apple mener EU-bot er «fullstendig urealistisk»

  4. Annonsørinnhold

  5. Hevder norske oppdrettsgiganter inngikk priskartell på grunn av russisk utestengelse

  6. Amerikanske myndigheter åpner etterforskning av laksegiganter