Norwegian kommer strandede Wow Air-passasjerer til unnsetning

Tilbyr seg å frakte de rammede med 25 prosent rabatt.

Publisert:

Norwegian er blant flyselskapene som tilbyr seg å frakte strandede passasjerer etter at islandske Wow Air stanset all drift.

Det melder islandske transportmyndigheter.

Norwegian vil frakte de strandede passasjerene med 25 prosent rabatt.

Det gjelder fra og med i morgen, fredag, og frem til 8. april.

Dette er de aktuelle flygingene:

  • London – Boston
  • London – New York
  • Paris – Boston
  • Paris – New York
  • København – New York
  • Amsterdam – New York

Også islandske Icelandair, ungarske Wizz Air og britiske EasyJet tilbyr flyginger, ifølge meldingen.

Tusenvis av passasjerer er ifølge BBC strandet etter at Wow Air stanset all drift, slik det islandske flyselskapet meldte torsdag.

I situasjoner der passasjerer er strandet vil andre flyselskaper steppe inn ettersom de ikke ønsker å tjene penger på en slik uheldig situasjon, skriver avisen.

Norwegian bekrefter til E24 at de vil steppe inn for Wow Air. Passasjerene må vise en gyldig Wow-billett til samme destinasjon.

Kaotisk for passasjerene

Passasjerene som skulle fly med Wow Air beskriver kaotiske tilstander. Flere går ut på sosiale medier og kritiserer håndteringen av flystansen, skriver CNN.

– Fant akkurat ut av disse nyhetene, skriver Jonathan Koo, som var støkk på Newark Liberty internasjonale lufthavn i New Jersey, USA, på Twitter.

– De sa ikke engang ifra til noen av oss direkte, måtte finne ut av det gjennom Twitter og Reddit, skriver han.

En annen passasjer beskriver et spetakkel ved gaten, mens han ventet for den samme flygingen i Newark.

@wowairsupport flight WW104 from #EWR was cancelled after a 4 hour delay and they gave us a $12 voucher 👎🏼 Pandemon… https://t.co/wDRUjICTKC

Andre tvitret bilder av passasjerer samlet i folkemengder som prøvde å finne ut av hva de skulle gjøre.

Passasjerer som har kjøpt billetter fra et europeisk reisebyrå som en del av en pakketur er skjermet.

Andre med reiseforsikring kan også kreve erstatning og assistanse, ifølge islandske transportmyndigheter. Det samme kan de med kredittkortvilkår som inneholder slik beskyttelse.

Stanset all drift

Etter flere gjentatte forsøk på å redde det islandske lavprisselskapet Wow Air, kulminerte det hele i at selskapet torsdag morgen meldte at alle flyginger hadde blitt utsatt inntil videre.

Da ventet selskapets ledelse på om man ville klare å redde selskapet i et siste forsøk, der obligasjonseierne skulle gå med på å konvertere gjeld til egenkapital (aksjer) og investorer skulle sprøyte inn frisk kapital i en kriseemisjon.

I løpet av torsdagen klarte man imidlertid ikke å lande denne siste redningsplanen, og like før klokken 10:00 norsk tid kom meldingen om at Wow Air har stanset all drift.

Wow Air har fløyet til destinasjoner både i Nord-Amerika og Europa fra sin base på Island, og forsøkte også uten hell å fly til India.

Tidligere på dagen skrev flyselskapet at passasjerene ville få muligheten til å få refundert billettene sine eller booke om til senere flighter. Nå skriver selskapet at «passasjerene anbefales å sjekke tilgjengelige flyginger hos andre flyselskap».

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om