Johan H. Andresen og Snøhetta vil overta Marienlyst etter NRK

Med et prosjekt kalt «Lyst» har milliardær Johan H. Andresens selskap Ferd og Snøhetta meldt seg på i kampen om NRK-tomta.

VIL OVERTA: Johan H. Andresen og Ferd ønsker sammen med Snøhetta å overta Marienlyst når NRK flytter. Dette er radiohuset til NRK på Marienlyst i Oslo.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Ifølge Aftenposten vil prosjektet transformere det fredede kringkastingshuset til en ny storstue for byens befolkning og følge NRKs foreslåtte planprogram med en 65/35 prosents fordeling mellom næring og boliger.

Det framgår videre at taket på det gamle radiohuset kan bli et signalbygg på linje med Operataket i hovedstaden, som også Snøhetta sto bak.

– Dette er mye mer enn bare et boligutviklingsprosjekt, det er et bykulturelt utviklingsprosjekt. Det er viktig å se på hva vi kan tilby for byen utover at det etableres nye boliger og næringsaktivitet, sier Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta.

Marienlyst-eiendommen er rundt 100 mål stor og skal legges ut for salg før sommeren med en anslått verdi på 2 milliarder kroner.

– Vi har lyst til å tilby byen noe nytt og annerledes, samtidig som vi tar vare på historien. Vi er opptatt av å skape varige verdier og sette tydelige spor. Gjennom å utvikle en ny bydel som rommer «alt», mener vi at skal kunne lykkes med det, sier Johan H. Andresen.

Her kan du lese mer om

 1. NRK
 2. Ferd

Flere artikler

 1. Johan H. Andresens Ferd kjøper NRK-tomt

 2. Solid halvår for Andresen-familiens Ferd: Tjente 1,4 milliarder

 3. Betalt innhold

  Designerne bak Vy-navnet: – Vi tror folk vil begynne å elske navnet

 4. Annonsørinnhold

 5. Johan Andresen i e-post til Ferd-ledere: – Kan være vår tids kamp

 6. Ferd dumper oljeserviceaksjer