DUMPER BILLETTPRISEN: Selger 1 million billetter til 8 kroner

Flygiganten Ryanair feirer fire nye ruter med å dumpe billettprisen.

DUMPER PRISENE: Toppsjef i Ryanair Michael O'Leary.

Virginia Mayo
  • E24
Publisert:,

Lavprisselskapet Ryanair åpner denne vinteren fire nye ruter fra Torp, til henholdsvis Paris, Lodz, Krakow og Roma.

I den forbindelse legger flyselskapet ut en million flybilletter til 8 kroner per billett.

- Vi er overlykkelige over at vi fortsetter å vokse på Torp og at vi kan tilby regionen flere direkteruter til lave priser. Vi ønsker passasjerene en hyggelig reise og håper av vi treffer dem snart igjen, uttaler salgs- og markedsansvarlig i Ryanair Norden, Erik Elmsäter, i en melding.

Priskrig

Med prisdumpingen trappes krigen mellom Ryanair og SAS ytterligere opp, og sistnevnte har flere ganger latt seg provosere av den europeiske flygigantens lave priser.

- Ryanair er verdensmestre i skjulte passasjergebyrer, har SAS' kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg uttalt.

Sonberg ønsker klarhet i de faktiske kostnadene ved å fly med Ryanair etter avgifter for bagasje, innsjekking, sete og betaling med kredittkort.

Nylig tilspisset konflikten seg ytterligere da det viste seg at Ryanair ikke vil gi gratisbillett til SAS' kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg, selv om flygiganten tidligere tilbød gratisbilletter til SAS' styre og konsernledelse.

Sonberg er nemlig ikke sentral nok i SAS-systemet, til tross for tittelen som "executive vice president" i SAS Group, noe som betyr at han er en del av konsernledelsen.

Sterk trafikk

Bakgrunnen for Ryanairs siste PR-stunt er trafikktallene for august. De viste at SAS opplvede en passasjernedgang på 16 prosent eller 400.000 reisende. Ryanair derimot kan skryte av en oppgang på 19 prosent eller 1,1 millioner passasjerer. Ryanair satt ny månedsrekord i august med 6,8 millioner passasjerer.

Ifølge Ryanair har ikke SAS skjønt at kundene bare reiser når prisen er riktig.

"Ved å tilby SAS' styre og ledergruppe gratisreiser vil vi vise hvordan moderne passasjerer liker å reise. forhåpentlig kan SAS plukke opp noen tips fra sin reise med europas største flyselskap, som fortsetter å senke prisene og tilby passasjerene tjenester de virkelig verdsetter", heter det i pressemeldingen.

I sommer var SAS og Ryanair i heftig ordkrig. Ryanair sammenlignet SAS-aksjen med en tyggegummi, hvorpå SAS svarte med at Ryanair lever av å pisse på konkurrentene.

Les også: SAS fikk ikke gratisbilletter likevel

Flere nyheter på E24.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Vil avsløre Ryanairs «gratistilbud»

  2. Nå kan du fly Ryanair HELT gratis

  3. - Ryanair er ikke verre enn SAS

  4. Annonsørinnhold

  5. SAS fikk ikke gratisbilletter likevel

  6. Ryanair takker SAS-direktøren for hjelpen