Fotballsosiolog: - Molde frykter Svarte-Per hos Røkke

Fotballsosiolog tror Molde forsøker å velte skyld på Ole Gunnar Solskjær, i håp om å sikre seg en bedre avtale med Aker i fremtiden.

MER PROBLEMATISK: Fotballsosiolog Arve Hjelseth (innfelt) tror konsekvensene kunne vært større om Solskjær hadde hatt en toppstilling i næringslivet. Bildet viser lørdagens pressekonferanse med ledelsen i Molde Fotballklubb og Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.
Publisert: Publisert:

Ole Gunnar Solskjær fikk denne uken Kjell Inge Røkke til å se rødt da han satte foten inn på Aston Villa-eier Randy Lerners jetfly.

Det har fått fotballklubben Molde til å ta et langt skritt vekk fra sin trener, og beskrevet oppførselen som uheldig.

Dette handler om penger, mener fotball- og økonomisosiolog Arve Hjelseth ved NTNU.

- For Molde fotballklubb er det viktig å få veltet skylden over på Solskjær, at det er han som har gått utover sine fullmakter, ikke klubben.

- De håper nok å komme til en bedre ordning med Aker i fremtiden, og da er det viktig at de ikke sitter igjen med Svarte-Per, sier han.

- Uforenlig
- Dette oppleves som uforenlig med MFK-felleskapet som vi begge er en del av, sa styreleder i Aker og Molde-entusiast, Kjell Inge Røkke, i en pressemelding fredag.

Her kan en lese at den tidligere Manchester United-heltens avgjørelse om å dra og prate med den engelske storklubben Aston Villa er årsaken til at Aker etter sesongen trekker seg helt ut av Molde Fotballklubb.

Til tross for at både Røkke og Molde-ledelsen var uenig i Solskjærs valg om å besøke Premier League-klubben, forblir Solskjær Molde-trener.

Hjelseth ved NTNU tror konsekvensen av kristiansunderens Villa-flørt ville vært større om han hadde hatt toppstilling i næringslivet.

- Jeg ser ikke bort fra at det hadde blitt mer problematisk for personer med toppstillinger i næringslivet, dersom deres handlemåte på noen måte kunne oppfattes som illojal eller slik at de gikk bak ryggen på arbeidsgiver, sier han.

Røkke-reaksjon

Hjelseth synes ikke det er noe rart at Molde-investor Røkke reagerer på Solskjærs avgjørelse om å reise til Birmingham.

Hjelseth forklarer at Røkke hele tiden har hatt håndplukkede personer som han stoler fullt og helt på. Solskjær var en av dem.

- At Røkke er forbannet, er ikke vanskelig å forstå, på samme måte som om dette skulle skjedd andre steder i Aker-konsernet, mener han.

Solskjærs sterke posisjon i offentligheten gjør at folk rundt klubben, lokalsamfunnet og supporterne, har intuitiv tillit til ham, mener fotballsosiologen.

Derfor tviler han på at det er Solskjær som vil ta størst skade av Aston Villa-saken.

- Det er stor sjanse for at det blir klubben og direktørene som blir stående igjen som de største taperne her, sier Hjelseth.

Røpet Røkke-svar

Under klubbens pressekonferanse lørdag offentliggjorde Molde Fotballklubb at de syntes Villa-flørten var uheldig.

- Vi var tydelige på at Ole Gunnar ikke burde reise, sa administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen under pressekonferansen.

Lørdag kveld ble også de tre svarene Solskjær angivelig skal ha gitt Røkke på sine tre spørsmål offentliggjort av Molde-direktøren, ifølge VG.

- Mitt svar var at hvis Aston Villa skal ha ny manager og de vil ha meg, og jeg aksepterer, så kan de ikke vente til etter sesongen. Da vil det naturlig skje i den norske ferien. Høyst sannsynlig med Hønefoss som den siste kampen.

- En ny manager må være på plass fra sesongoppkjøringen. Det er det naturlige tidspunktet, sa Solskjær til VG etter at hans Røkke-svar hadde blitt offentliggjort.

Men inntil en eventuell Villa-ansettelse forblir Solskjær Molde-trener, men tiden der fotballklubben kunne glede seg over flere titalls Aker-millioner i støtte, ser ut til å være forbi.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no