Porsche gir Volkswagen fart

Volkswagen leverte et langt bedre resultat i tredje kvartal i år enn i fjor. Det er særlig Porsche som gjør det godt blant konsernets bilmerker.

FULL FART: Gode resultater for Porsche har motvirket effekten av både handelskrig og et avdempet kinesisk marked, skriver Ritzau Finans. Her ser skuelystne på en Porsche 911 Carrera 4 GTS under en bilmesse i Paris tidligere denne måneden.
Publisert: Publisert:

Volkswagens resultat i tredje kvartal ble 2,76 milliarder euro, eller omkring 26 milliarder kroner etter dagens kurs. Det er mer enn en dobling fra samme periode i fjor.

Volkswagens resultat er månedene som er gått blitt påvirket av milliardutbetalinger i forbindelse med utslippsskandalen, der det ble avslørt juks med utslippsdata. Resultatet for siste kvartal er ikke lenger påvirket av dette, selv om strengere utslippskrav er blitt innført.

Gode resultater for Porsche har motvirket effekten av både handelskrig og et avdempet kinesisk marked, skriver Ritzau Finans. Volkswagen omsatte i juli, august og september for 55,2 milliarder euro, bedre enn analytikernes forventning på om lag 54,2 milliarder euro, ifølge anslag innhentet av Bloomberg News.

Publisert: