Mer bråk i Uber-toppen: Konsernsjefen vurderer permisjon, og forretningsdirektøren kan være på vei ut døren allerede mandag

Det har vært en stormfull vår for teknologiselskapet Uber, og nå vurderer styret i selskapet å gi Uber-sjef Travis Kalanick en pause fra jobben.

PERMISJON: Travis Kalanick risikerer og midlertidig måtte fratre sin stilling som administrerende direktør i Uber.

Foto: Danish Siddiqui Reuters
  • Eirik Amb Nysveen
Publisert:

Ubers administrerende direktør Travis Kalanick, kan forsvinne ut i permisjon, etter en rekke tragiske personlige hendelser den siste tiden.

I tillegg er det ventet at forretningsdirektør Emil Michael leverer sin oppsigelse allerede mandag, skriver The Wall Street Journal.

Rokeringer i toppledelsen kommer i tillegg til alle de andre problemene selskapet allerede er i. Uber har vært i hardt vær hele våren, og Kalanick har blant annet blitt beskyldt for å tolerere et arbeidsmiljø der det har forekommet seksuell trakassering.

Trakassering, hevn og mobbing

Beskyldningen kom da en tidligere ansatt i februar hevdet at Uber-ledelsen ignorerte flere klager fra henne, og andre kvinnelige ansatte, om seksuell trakassering og sexisme fra sine ledere.

Etter beskyldningen hyret Uber inn den tidligere statsadvokaten, Eric Holder, til å gjennomføre en gransking av selskapet. Til møtet søndag hadde Holder utarbeidet en rapport, og kom med anbefalinger om hva selskapet bør gjøre for å rydde opp i arbeidsmiljøet.

Rapporten inneholder ifølge The Wall Street Journal (bak betalingsmur) detaljerte anklager fra både nåværende og tidligere ansatte om upassende oppførsel som seksuell trakassering, hevn og mobbing.

Ifølge Reuters har styret valgt å gå inn for alle anbefalingene fra Holder, og tiltakene vil ifølge nyhetsbyrået bli kommunisert til alle Ubers ansatte på tirsdag. Tiltakene skal blant annet gå ut på bedre opplæring, og en ny HR-strategi.

Tøff vår

Bråket rundt det dårlige arbeidsmiljøet er langt fra den eneste tornen i siden for Uber.

Blant annet har Googles morselskap Alphabet saksøkt Uber og beskyldt taxiapp-selskapet for å ha stjålet deres teknologi for selvkjørende biler. Selskapet etterforskes også av amerikanske myndigheter for å ha lurt politiet i flere land ved hjelp av et hemmelig tillegg i sin app. På denne måten har selskapet omgått lokal taxi-lovgivning.

I tillegg må selskapet ifølge The Wall Street Journal nå ut med flere titalls millioner dollar, da de ved en feil har underbetalt sine sjåfører i en periode på to og et halvt år.

Les også

Uber truer med å trekke seg ut av Norge

Les også

Lyft og Waymo slår seg sammen mot Uber

Les også

Uber vil ta taxi-verden til himmels

Her kan du lese mer om

  1. Uber
  2. Teknologi

Flere artikler

  1. WSJ: Uber-sjefen tar permisjon fra selskapet

  2. Styremedlem i Uber går av etter kvinnekommentar

  3. Uber-sjefen trekker seg

  4. Annonsørinnhold

  5. Han skal lede Uber

  6. Skandalene som felte Uber-sjefen