– London flår turistene

London har verdens dyreste turistattraksjoner og flår turistene med høye inngangspenger.

JASON REED
  • Kathleen Buer
Publisert:

Det konstaterer en britisk avis.

De som har vært på ferie med barn i London vet det allerede. De som skal dit for første gang blir herved advart: Inngangspenger til turistattraksjoner som Tower of London, Madame Tussauds og Buckingham Palace gjør et mye større innhogg i reisekassa enn de fleste regner med på forhånd.

Londonattraksjonene flår turistene, konstaterer The Sunday Telegraph. Avisen har sammenlignet inngangspengene til de ti viktigste turistattraksjonene i London og ti andre byer, blant dem Roma, New York og Paris.

Tusenlapper

En familie på fire som vil besøke alle ti på toppattraksjonene i London må ut med 550 pund, 5.600 kroner. I Paris vil den samme rundturen koste 3.900 kroner, i Roma 2.200 og i Dublin 1.800.

Prisforskjellene er også store mellom attraksjoner drevet av samme selskap. Familien på fire må betale 85 pund, 870 kroner, for å komme inn på Madame Tussauds i London. Det er neste det dobbelte av hva de må betale på Madame Tussauds i Berlin.

– Skandaløse

– Disse prisene er skandaløse og latterlige, sier Gordon Thomson, redaktør i Times Out, som bringer oversikter over begivenheter og severdigheter i den britiske hovedstaden.

Han oppfordrer turister til å besøke alle de severdighetene som tross alt er gratis, som for eksempel British Museum.

Men Daily Telegraph reiser en advarende pekefinger også her: I motsetning til tilsvarende institusjoner i andre europeiske storbyer, tar British Museum seg godt betalt for å slippe inn besøkende til spesialutstillinger

Les mer på E24

Publisert:

Flere artikler

  1. Disse byene har lokket til seg flest turister hittil i år

  2. Lego-familien vil kjøpe Legoland tilbake for 64 milliarder kroner

  3. OL rammer Londons turistnæring

  4. Frykter «brexit» kan bli «turist-exit» for London

  5. Skal bygge et av verdens største Legoland i Shanghai