Bruker mer på lokalmat

I år vil hver av oss i gjennomsnitt bruke 600 kroner på lokalmat. Det er en økning på 8,4 prosent fra i fjor.

POPULÆR LOKALMAT: Lokalmat har fått større oppmerksomhet hos dagligvarebransjen. På bildet er Rune Bønes, som driver gårdsbutikk på hjemgården i Bergen der han også produserer mange ulike typer kjøttvarer.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Økningen er mer enn dobbelt så stor som økningen i det samlede mat- og drikkemarkedet, skriver Nationen.

– Vi har sett en jevn vekst, men fra i fjor til i år ser vi et hopp, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk.

Mens veksten i totalmarkedet ser ut til å avta fra 5 prosent i 2012 til 3,6 prosent i år, vil den årlige veksten øke fra 6,7 til 8,4 prosent i lokalmatmarkedet. Det viser tallene utarbeidet av Nielsen Scantrack for Matmerk.

– Lokalmat har fått større oppmerksomhet hos dagligvarebransjen. Den finnes i flere butikker, og den blir stadig mer synlig i butikken, sier Sundqvist.

Lokalmat er nå oppe i rundt 1,7 prosent av totalmarkedet på 173 milliarder kroner, og har for lengst passert salget av økologiske produkter.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. – Sier nei til 95 prosent av alle henvendelser

  2. Knallvekst for lokal mat og drikke

  3. Nordmenn har aldri kjøpt mer ferdigretter. Nå setter Fjordland salgsrekorder.

  4. Valutajusteringer kan gi nytt matpris-hopp

  5. Kraftig vekst i salg av økologiske varer