Konkurser i Norge

Milliardær eier sentral-lageret til Gresvig: – Vi har fått leie ut mars måned

Den konkursrammede sportskjeden Gresvig leide sitt sentrallager i Askim av investeringsselskapet til London-investoren Endre Røsjø. Mye kan tyde på at leieavtalen blir en del av konkursboet.

KONKURS: Selskapet bak den kjente sportskjeden G-sport har gått konkurs, men eierne av sentrallageret har ikke blitt kontaktet av bostyrer.

Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • Eirik Billingsø Elvevold
Publisert: Publisert:

Konkursrammede Gresvig hadde en leieavtale med investeringsselskapet Centennial, som strakk seg frem til 2026.

Avtalen gjelder den over 50.000 kvadratmeter store eiendommen Sagveien 25 i Askim i Østfold, som har vært selve hjertet i sportskjedens drift.

RIK: Det finnes få bilder av milliardæren Endre Røsjø, men dette bildet ble tatt i forbindelse med radiokanalen P4s kvartalspresentasjon i 2002.

Knut Falch / Scanpix

Centiennials styreleder og største eier er investoren Endre Røsjø, som blant annet eier meglerhuset Pinemont Securities i London og i sin tid startet den norske radiokanalen P4.

Ifølge Kapital har Røsjø en nettoformue på rundt fem milliarder kroner, noe som gjorde ham til 44. rikeste nordmann i 2019.

– Har fått leie ut mars måned

Daglig leder i Centennial, Ole Bård Jacobsen, sier til E24 at Gresvig-konkursen ennå ikke har påvirket investeringsselskapet.

– Vi har fått leie ut mars måned. Første utestående leie er 1. april. Vi har derfor ikke sendt inn noe krav til boet foreløpig, men hvis det ikke blir noe videre drift, vil vi nok bli en kreditor, sier Jacobsen.

Les også

Sunde-familien byr på «en betydelig del» av Gresvig-boet

Centennial-selskapet Gresvig Bygg har de siste årene hatt leieinntekter på rundt 20 millioner kroner i året fra Askim-eiendommen, der sentrallageret til Gresvig er lokalisert.

I 2018 hadde Gresvig Bygg et overskudd på rundt 8,6 millioner kroner.

Askim-eiendommen, som er verdsatt til rundt 267 millioner, består av kontorer, lager, parkeringsplass og et svømmebasseng, ifølge Centennials nettsider.

Leien justeres årlig med 80 prosent av konsumprisindeksen.

Les på E24+

Disse kan ta over Gresvig

Har ikke hørt fra bostyrer

Jacobsen opplyser at Centennial ikke har blitt kontaktet av bostyreren av Gresvig-boet.

– Vi har ikke hørt noe fra bostyrer og vet ikke noe utover det vi leser i pressen, sier han.

Mye tyder derfor på at konkursboet kommer til å tre inn i leieavtalen, slik at de som eventuelt kjøper boet får avtalen med på kjøpet.

Et konkursbo har nemlig en frist på fire uker på å erklære såkalt «ikke-inntreden» i eksisterende leieavtaler, men utgangspunktet i loven er at boet automatisk trer inn.

– Enklest hvis Sunde overtar

Jacobsen er likevel forberedt på at Centennial kanskje må få på plass en ny avtale eller opprette et nytt selskap.

– Vi får se hva som skjer. Vi vil jo gjerne ha noen inn. Det enkleste ville nok vært at Sunde-familien overtok, siden de kjenner hele greia og har hatt mest med Gresvig å gjøre.

– Har leiekostnadene i Sagveien 25 vært et tema de siste årene?

– Nei, det har ikke vært noen diskusjoner på det. Og vi har alltid fått leien betalt, så det har ikke vært noe mislighold eller annet tull.

Familieselskapet O.N. Sunde, som har lånt ut 600 millioner kroner til Gresvig, har lagt inn et bud på «en betydelig del» av konkursboet med visse forbehold.

Konkurrenten XXL har også åpnet for å kjøpe butikker, varelager eller hele boet.

E24 har forsøkt å få et intervju med Endre Røsjø til denne saken, uten å lykkes.

Les også

Franchise-eier om Gresvig-boet: – Vi håper at Sunde stikker av med det

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Konkurser i Norge
  2. G-sport
  3. Intersport
  4. Endre Røsjø
  5. Askim

Flere artikler