Nå åpner flere butikker i Oslo igjen

For 11 dager siden ble en rekke butikker stengt ned av coronatiltak i Oslo. Nå får de åpne igjen, men restriksjoner gjør at flere endrer åpningstidene.

HANDEL: Kjersti Hobøl kan fra onsdag igjen få handlet i en av sine Nille-butikker.
Publisert:

23. januar ble alle butikker i Oslo-regionen stengt. Tiltaket gjaldt alle bortsett matbutikker, apotek og bensinstasjoner.

På mandag kom Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) med lettelser for næringslivet. Nå kan alle butikker, med unntak av de på kjøpesentrene, åpne igjen.

Men flere av butikkjedene tar egne grep.

Det er 13 butikker i H&M-gruppen utenom kjøpesentre som gjenåpner i Oslo denne onsdagen. Det omfatter H&M HOME, &Other Stories, COS, Weekday og Monki.

– Vi har omtrent 280 ansatte permittert i Oslo kommune per i dag. Ettersom det fortsatt er strenge tiltak i Oslo, vil vi begynne med reduserte åpningstider. Dermed vil ikke alle ansatte være tilbake samtidig, men vi jobber med å få alle våre medarbeidere tilbake så snart som mulig, sier presseansvarlig Thea Kjendlie i Hennes & Mauritz til E24.

Flesteparten av de nyåpnede butikkene vil holde åpent mellom klokken 11 og 18/19.

– Våre butikker på kjøpesentre i Oslo er fortsatt pålagt å holde stengt av myndighetene, understreker Kjendlie.

Varner-gruppen, som eier og drifter en rekke butikker, blant annet kjedene Bik Bok, Cubus og Dressmann, måtte stenge i alt 83 butikker da tiltakene kom.

Til E24 bekrefter gruppen at de åpner alle sine butikker som ligger utenfor kjøpesentrene onsdag.

Les også

Virke etter nye lettelser: – Restauranter tør ikke åpne

ÅPNET: H&M-gruppen åpner sine frittstående butikker i hovedstaden, men ikke til de samme tidene som de pleier å ha.
Les også

Nav-sjefen om langtidsledige: – Aldri vært oppe i slike mengder

Seks av åtti

Nille måtte permittere flere hundre ansatte da de måtte stenge 80 av sine butikker som følge av nedstengningen.

Selv om det store flertallet av dem stadig er stengt, er det minst seks Nille-butikker i Oslo som slipper kunder og ansatte tilbake fra onsdag.

– De åpner vi onsdag, som det er lov å gjøre. De vil ha samme åpningstid som normalt. Mens alle våre andre butikker er fortsatt stengt, sier Nille-sjef Kjersti Hobøl til E24.

Mange av butikkene til kjeden er nemlig på kjøpesentre, som fortsatt er pålagt å holde stengt i hovedstaden.

Les også

Frisørgigant: – Redd for å ta de permitterte inn igjen

Permitteringer

Etter nedstengingen har det vært en kraftig økning i antall permitterte og arbeidssøkere, opplyste Nav dagen før lettelsene i Oslo kom.

Antallet permitterte har økt med 5.300 personer den siste uken. Til sammen er det 72.000 permitterte arbeidssøkere, som utgjør 2,5 prosent av arbeidsstyrken.

– Smitteutbruddet i Nordre Follo med påfølgende tiltak i store deler av Viken og Oslo har gitt mange nye permitteringer, særlig innen varehandelen, sa Nav-direktør Hans Christian Holte tirsdag.

Om lag to av tre dagpengesøknader kom i Oslo og Viken. Også dette må sees i sammenheng med smitteutbruddet i Nordre Follo og påfølgende smitteverntiltak, mener Nav-sjefen.

Den siste uken har 11.400 personer registrert seg som arbeidssøkere hos Nav. Det er 1.800 flere enn forrige uke.

Les også

5.300 permittert på én uke etter nedstenging på Østlandet

Publisert:
Gå til e24.no