Endringer i regionale tiltak i Viken fylke

Det er en nedadgående smittetrend i Viken fylke, men enkelte kommuner har fortsatt høyt smittenivå. Nå går enkelte kommuner tiltaksnivå A til B.

Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenber og helse- og omsorgsminister Bent Høie under pressekonferanse tidligere i April.

Berit Roald / NTB
  • Thea Rosef
Publisert:

Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter har regjeringen besluttet endringer i tiltaksnivå fra A til B for seks Viken-kommuner, skriver regjeringen i en pressemelding fredag.

Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen flyttes fra tiltaksnivå A til B fra og med torsdag 6. mai, under forutsetning at de innfører ytterligere lokale tiltak som samordnes med hverandre og Oslo kommune.

Ullensaker kommune flyttes fra tiltaksnivå A til B fra og med mandag 3. mai. Eidsvoll og Nannestad kommune tas ut av ordningen med regionale tiltak fra og med mandag 3. mai.

Tiltaksnivå B: Følgende virksomheter kan holde åpent

  • Butikker og kjøpesentre
  • Én-til-én-tjenester, som frisør, tatovører, massører, mm.
  • Helsefaglige virksomheter, som fysioterapeuter, kiropraktorer, fotterapeuter mv.
  • Serveringssteder, men får ikke utøve skjenkebevillingen sin.
  • Bibliotek
  • Tros- og livssynshus.

Les mer om reglene under «Tiltaksnivå B: Høy smitte» på helsedirektoratets hjemmesider.

Kommunene som fortsatt skal ha regionale tiltak forblir i ordningen til og med søndag 16. mai. Det skal foretas en ny vurdering om en uke, skriver de.

– De strenge tiltakene bidrar til at smitten fortsetter å synke i Viken. Selv om smittetallene fortsatt er høye for kommuner som grenser opp mot Oslo øst, tilsier nedgangen i smitten at de fire romerikskommunene som har hatt tiltaksnivå A siden 16. mars kan settes ned til tiltaksnivå B. Dette skjer under forutsetning av at Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen kommune samordner seg med Oslo, og innfører kraftige og samordnede tiltak ut over de regionale tiltakene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Statsforvalteren i Oslo og Viken og de berørte kommunene har hatt tett dialog om saken. De fleste kommunene støtter anbefalingen, skriver regjeringen.

Les også

Over 10.000 butikker må stenge - 56.500 personer kan bli rammet

Les også

Restaurant og uteliv øyner forsiktig håp i Oslo: – Vi må åpne

Les også

Oslo-butikker får ikke åpne: – Fryktelig skuffet

Publisert:

Flere artikler