Ny podkast om Norges rikeste – Stinn av gryn

E24 og VG lanserer «Stinn av gryn», en podkast som dykker dypere inn i hvem de er, disse aller, aller rikeste av de rike.

HOVEDPERSONER: Celina Midelfart, John Fredriksen og Einar Aas, hvis Grimstad-bolig er avbildet, er blant personene vi blir mer kjent med i podkasten Stinn av gryn.
Publisert: Publisert:

Alle episodene er tilgjengelig nå - for abonnenter av Podme og E24+. Se også videoteasere for enkelte av episodene under.

#1 - John Fredriksen: Slik ble han Norges-historiens rikeste

Aldri har noen nordmann vært så stinn av gryn som John Fredriksen. Shippingmagnaten hadde i 2021 en formue på svimlende 114 milliarder kroner. Hvordan kunne en vanlig gutt fra en OBOS-blokk på Oslo øst, bli Norgeshistoriens rikeste mann?

#2 - Gustav Witzøe: Taxisjåføren som ble laksemilliardær

På den lille øygruppa Frøya bor det syv milliardærer, men ingen er rikere enn Gustav Witzøe, mannen bak laksekjempen Salmar. Hvordan gikk Witzøe fra å passe sauer og kjøre taxi, til å bli mangemillardær?

#3 - Yuhong Hermansen: Kjærlighet og eventyrlyst førte henne til rikingtoppen

Det begynte som en kjærlighetshistorie og endte i et milliardeventyr. Kinesiske Jin Yu Hong møter norske Folke Hermansen ved en tilfeldighet i Shanghai i 1994. Hvordan endte hun opp med å bli Norges sjette rikeste kvinne og eier av et av Rogalands mest tradisjonsrike milliardselskap?

#4 - Andresen-familien: Dynasti, gamle penger og Twitter-poesi

I 1849 kjøpte Nicolai H. Andresen J. L. Tiedemanns Tobaksfabrik. Dette ble begynnelsen på det som i dag er et av Norges største milliardkonsern og rikeste familiedynastier. Hva har det kostet å komme dit Andresen-familien er i dag?

#5 - Einar Aas: den mystiske milliardæren som tapte alt

Ingen visste hvem Einar Aas var da han for første gang toppet inntektslista i Norge i 2006. Det neste tiåret fulgte milliard-inntekter for Norges største gambler, helt til det en høstdag i 2018 raknet fullstendig. Hvordan kunne det skje, og hvor er Einar Aas i dag?

#6 - Celina Midelfart: Fra privatfly til styrerom

Celina Midelfart var Norges nye superstjerne i næringslivet på nittitallet. Hun arvet familiekonsernet allerede som 22-åring og prydet forsidene til både sladderpressen og næringslivsavisene. Men hva har det kostet å bli ikonet Midelfart?

Publisert:
Gå til e24.no