Tidligere SAS-topp kan få ansvaret for å kjøpe SAS

Norske Robin Kamark går snart inn i Etihads toppledelse. Der kan han få ansvaret for å kjøpe opp sin tidligere arbeidsgiver.

TOPPSTILLING I ETIHAD: Norske Robin Kamark skal begynne i en ny toppstilling i Etihad Airways. Der kan han få ansvaret for å kjøpe opp sin tidligere arbeidsgiver SAS, ifølge DN.
Publisert: Publisert:

Kamark måtte forlate SAS mot sin vilje for fem år siden. Nå får han ansvaret for flere oppkjøp i Europa i Etihad Airways, skriver Dagens Næringsliv.

Det var i april det ble klart at Kamark skulle gå inn i en ny topplederstilling i flyselskapet.

Etihad har vært tydelige på at de vil vurdere å kjøpe eierandeler i flere flyselskaper, og SAS har i flere år stått på salgslisten til den norske og svenske staten.

På spørsmål fra DN om Kamark kan komme til å være med på å kjøpe SAS, svarer den tidligere SAS-toppen følgende:

– Jeg visste det spørsmålet ville komme. Jeg liker SAS som selskap, men når man skal vurdere investeringer, må det gjøres med hodet. Det er ikke sikkert at hodet og hjertet vil si det samme i den saken, sier Kamark til DN.

Les også

Tidligere Storebrand-topp til Etihad – kan få ansvaret for Manchester City

Kamark er avtroppende konserndirektør i Storebrand. Han legger ikke skjul på at han var uenig med SAS-ledelsen om ansvarsfordelingen mot slutten av karrieren i det skandinaviske flyselskapet.

– Avtalen ble sukret med flere andre verv og jeg tror selskapet forsøkte å få meg til å bli. Men jeg opplevde at ansvaret ble vannet ut, og fant ut at tiden var inne for å gjøre noe annet. Jeg bærer ikke nag. Som konsernsjef er det du som kan bestemme slike ting. Punktum, sier Kamark til DN.

Publisert:

Her kan du lese mer om