BEDRAGERISIKTET: Christer Tromsdal fengslet på nytt

Christer Tromsdal ble fredag varetektsfengslet i tre nye uker i Oslo tingrett. I tillegg til siktelsen om bedrageri, er han nå tiltalt for et annet straffbart forhold.

SIKTET: Christer Tromsdal.
Publisert:

Tromsdal ble først fengslet i slutten av februar. Han er siktet for å ha medvirket til å svindle to norske banker for til sammen 14,1 millioner kroner og forsøk på svindel av ytterligere to banker for over 13 millioner kroner. Kjøp og salg av to hoteller i Sverige står sentralt i etterforskningen.

– Det var (den nye, red.anm.) tiltalen som var grunnlaget for den videre varetektsfengslingen fredag. Saken er ennå ikke berammet i tingretten, opplyser førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim til NTB.

Mens Økokrim har etterforsket bedragerisaken, er 40-åringen også blitt etterforsket for og senere tiltalt for et annet forhold. Økokrim har fått ansvaret for begge sakene.

Fengslingsmøtet fredag gikk bak lukkede dører på grunn av de sensitive opplysningene i saken, og det er lite Kavlie kan si.

– Vi synes det var nødvendig og riktig at han fortsatt skal holdes i varetekt. Det er nødvendig for den videre etterforskningen, sier Kavlie til NTB.

Varetektsperioden går ut 24. juni. Tromsdal er også ilagt brev- og besøkskontroll i hele perioden.

– Vi er uenige i kjennelsen om fengsling og vil anke den. Vi oppfatter den som aldeles uforsvarlig og uholdbar, sier advokat Nicolai V. Skjerdal, som forsvarer Tromsdal, til NTB.

Les også:

Flere nyheter på E24.

Publisert: