Nå kan du overnatte i Warren Buffetts barndomshjem

I samarbeid med Airbnb gir den verdenskjente investoren en mulighet til å vinne overnatting i huset hvor han vokste opp – Men ikke hvem som helst får delta i konkurransen. Se billedserie fra huset ovenfor!

Publisert:

Barndomshjemmet til investorlegende og en av verdens rikeste menn, Warren Buffett, ligger nå ute på boligutleienettstedet Airbnb.

For å bli den heldige som får boltre seg i huset i Omaha, Nebraska – der Buffett trådte sine barnesko – må du imidlertid fylle noen kriterier:

For det første må du være aksjonær i Buffetts holdingselskap Berkshire Hathaway. For det andre må du vinne en konkurranse hvor spørsmålene dreier seg om reise, Airbnb og Omaha.

Mangemilliardær og investor Warren Buffett.

Årlig aksjonærmøte

Det er i forbindelse med det årlige møtet for aksjonærene i Berkshire Hathaway i mai at konkurransen avholdes, og aksjonærene gis muligheten til å bo i Buffetts gamle hjem i tre døgn.

Se billedserie fra Buffett-huset ovenfor!

Oppholdet skal ha en verdi på drøye 18.000 norske kroner, og vinneren kan ta med seg fem gjester, skriver CNN Money.

Buffett skrev i et brev til aksjonærene at fordi de ventet rekorddeltagelse på årets møte, så ville Airbnb være behjelpelige med å skaffe møtedeltagerne losji, skriver businessinsider.com.

– For dem med stramt budsjett

Investoren legger vekt på at det kan lønne seg spesielt godt for aksjonærer som planlegger å tilbringe bare ett døgn i Omaha.

(Saken fortsetter under bildet.)

MØBLERT HJEM: Dette er en av stuene i Warren Buffetts barndomshjem. E24 har fått tillatelse fra annonsøren til å publisere bildet.

I fjor var det enkelte hoteller som krevde at gjestene betalte for minst tre netter. De som har et stramt budsjett, bør sjekke ut nettsiden til Airbnb, skriver mangemilliardæren Buffett til aksjonærene sine.

Flyttet inn i 1936

Buffett-familien flyttet inn i boligen i 1936, da Warren var seks år.

Buffetts mor fortsatte å bo der frem til 1966, står det å lese på Airbnbs nettsider.

I dag er det en vanlig innbygger i Omaha som eier boligen, og nå i samarbeid med Airbnb skal leie den ut til en heldig Berkshire Hathaway-aksjonær.

Prisgunstig og mindre turistaktig

Airbnb baserer seg på delingsøkonomi – og er enkelt sagt et samlested for privatpersoner som ønsker å leie ut, eller byttelåne, boligen sin eller et rom i boligen sin.

Som Buffett skriver, kan det i en del tilfeller være økonomisk gunstig å velge Airbnb, Wimdu og andre lignende tjenester fremfor hotell, og denne ferieformen har blitt stadig mer populær de siste årene.

Andre fordeler med å velge denne typen losji kan være at turistene ved å bo i private hjem kommer enda tettere på kulturen og menneskene i landene de reiser til.

Les på Dine Penger: Slik unngår du trøbbel når du dropper hotell og leier feriebolig

(artikkelen fortsetter under bildet.)

GRØNT PANEL: Et av rommene i Warrenn Buffetts barndomshjem - som du kan vinne overnatting i, om du fyller de gitte kriteriene. E24 har fått tillatelse fra annonsøren til å publisere bildet.

Misfornøyd hotellbransje

De som kan styre sin begeistring for fenomenet, er hotellbransjen, som har fått reell konkurranse fra denne typen tjenester.

Det finnes også mer profesjonelle aktører som har kjøpt leiligheter som de leier ut på fast basis gjennom Airbnb og andre nettstedene.

Dette faller ikke alltid i like god jord hos de andre som bor i sameiene eller borettslagene, i og med at det betyr at de stadig får nye «naboer» som kommer og går med koffertene sine til alle døgnets tider.

Derfor har det enkelte steder blitt slik at naboene har satt ned foten for utleie mer enn for eksempel to måneder i året.

Les også

- Airbnb verdsatt til 85 milliarder kroner

Les også

Buffett: – Tror vi har funnet den riktige personen til å etterfølge meg

Les også

Airbnb-sjefen har ikke egen bolig: Har en stor blå Ikea-pose med klær på kontoret

Publisert:
Gå til e24.no