Ellevill budkrig om oppussingsobjekt – endte 4,2 mill. over antydning

Funkisboligen på Nesbru i Asker ble solgt for 9,6 millioner kroner, til tross for at de 129 kvadratmeterne må pusses hele veien opp.

Denne funkisboligen i Asker ble solgt for langt mer enn den lå ute for.
 • David Bach
Publisert:

– Det er jo kjøpelyst, da. Boligen er fullstendig oppussingsobjekt, så verdien ligger i tomt og arkitektur, sier eiendomsmegler og partner Christian Thordén Salvesen i Eie Eiendomsmegling til E24.

Han har nylig stått for salget av funkisboligen på Jørnstadfeltet på Nesbru i Asker. Huset ble lagt ut for 5,5 millioner kroner, men den nye eieren måtte til slutt ut med 9.650.000 kroner for å jage vekk de andre budgiverne.

Til tross for at huset dermed gikk snaut 4,2 millioner kroner over prisantydning, er Salvesen klar på at det ikke var en lokkepris.

– Det driver vi ikke med i Asker. Det har ikke noen hensikt. Prisen er i henhold til selgers forventning, standarden og andre forhold ved eiendommen, sier han.

– Må bare gå ut et sted

Huset ble tegnet av arkitekt Jan Inge Hovig og bygget i 1963. Det ligger i et boligfelt med 23 lignende hus av samme arkitekt, og består av én etasjes «atriumhus med flate tak og funksjonelle plan-løsninger med mye dagslys og store vindusflater».

Tomten er på 711 kvadratmeter.

– Har man bommet på prisen når den går 4,2 millioner over?

– Nei, én ting er jo hva man vet, men det kan jo ligge ting i gulv og tak, og konstruksjonsmessige ting. Når du har de usikkerhetene og så mye som må gjøres, så må man bare gå ut et sted, sier Salvesen om prisen som ble satt.

Flere av de svært mange interessentene snakket om å rive huset og bygge nytt, noe Salvesen ikke tror ville vært særlig aktuelt i akkurat dette byggefeltet. Rundt 150 personer har vært på visning, forteller megleren, mens 10 totalt ble med på budrunden.

Les på E24+

Prisen på de to fritidsboligene i Undredal er mangedoblet: – Ingen av budgiverne vil gi seg

– Det er i utgangspunktet en tomt man selger, med et dårlig bygg som hører til. Så kommer følelsene og hjertet og alt man byr med. Det var mange som datt av på seks millioner.

Tre budgivere ble likevel med til over ni millioner kroner, opplyser han.

– Men de som kjøpte skal bo der i mange år, og det er jo fordelen med å ha boligen på ett plan. Du kan bo til du blir båret ut, så å si. Så de har et kjempelangt perspektiv, og om du da betaler litt for mye så er det ikke sikkert det er så farlig.

– Fornøyd

Kvadratmeterprisen med prisantydningen var 43.000 kroner, mens den endte på 75.000 kroner. Ifølge Salvesen ligger snittet på bruktboliger i gamle Asker på 62.000.

– Så 43.000 kroner er gjengs kvadratmeterpris for et oppussingsobjekt her. Det er mange minuser som gjorde at prisen ble satt der den ble. Og så så folk mange plusser likevel.

– Selger er fornøyd og kjøper er fornøyd.

Men en så høy gang over prisantydningen, har heller ikke denne eiendomsmegleren sett før.

– Nei, på ingen måte. Vi selger jo ting over vi også, selv om det er roligere jo lenger ut fra bykjernen i Oslo du kommer. Men det har vært et godt marked under coronapandemien, og det er mye som går over antydning, men absolutt ikke på dette nivået.

Les også

Aksel Hennie bladde opp 27,25 millioner for eiendom

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Bolig
 2. Boligsalg på Nesbru
 3. Asker
 4. Eie Eiendomsmegling

Flere artikler

 1. Aksel Hennie bladde opp 27,25 millioner for eiendom

 2. Hyttemeglere venter nytt toppår: – Det er stor betalingsvilje

 3. Betalt innhold

  Vanvittig budkrig i idyllisk bygd: – Her selges det knapt hus. Alt går i arv.

 4. Solgte boliger for 1,77 mrd. i løpet av ett år i Bjørvika: – Helt fantastisk interesse

 5. Betalt innhold

  – Boligmarkedet i Oslo er ekstremt delt. Ingen andre byer er i nærheten