The Juicery bytter navn og konsept: – Vi skal ikke ha kontrakter som går på utsiden av arbeidsmiljøloven

The Juicery blir «Mash Your Life», og startet opp i de gamle lokalene til kafékjeden. Ennå er det enkelte ansatte som ikke har fått lønn de har krav på fra The Juicery.

I de gamle The Juicery-lokalene på Bislett har nå «Mash Your Life» startet opp.
Publisert: Publisert:

The Juicery endrer navn til Mash Your Life, og starter opp igjen i flere av de gamle lokalene til kafékjeden.

– Vi jobber med å få oversikt over selskapene og ser på alternativene våre per avdeling. Her er ingenting avklart, sier Lars Meling, driftssjef i den nye kjeden.

E24 har omtalt The Juicery en rekke ganger for å ha gitt influensere gratisprodukter mens de ansatte gikk uten lønn, for å ha betalt de ansatte under minstekravet og for å ha etterspurt sykdomshistorikk i kontraktene sine.

Dette skal det nå være en slutt på, sier Meling.

– Det var en uheldig prioritering, og vi skulle gjerne hatt mye av det ugjort, sier han.

Meling er driftssjef i Vittori, en av aksjonærene i Mash Your Life.

Fortsatt ikke betalt Juicery-lønn

Selv med et nyoppstartet konsept, er Mash Your Life en videreføring av The Juicery-selskapene, og de gamle selskapene er ikke gått konkurs.

Det er fremdeles The Juicery-ansatte som ikke har fått feriepenger fra perioden de jobbet i kafékjeden.

– For de som har utestående lønn jobber vi med å få løst det. Vi ønsker at dette skal gå bra for alle involverte. Vi har beklaget oss og vært ydmyke på at dette er ting som har tatt altfor lang tid. Vi synes det er leit og vi jobber for å rydde opp, sier han.

E24 har spurt om hvordan de kan åpne en ny kafé og et nytt konsept, når de fortsatt ikke har betalt de tidligere ansatte det de har rett på. Her er Meling mer tilbakeholden:

– På nåværende tidspunkt kan jeg ikke kommentere noe særlig - det er en uoversiktlig situasjon vi er i ferd med å få kontroll over. Når det gjelder åpningen på Bislett er dette begrunnet i løpende kostnader som må betjenes, samt en ambisjon om å tilføre inntekter til organisasjonen for å dekke eksisterende gjeld, sier han.

– Det blir tilført kapital som gjør at vi får gjort opp gammel leverandørgjeld og lønn til de ansatte. Det er ambisjonen i alle fall.

Mash Your Life lover god stemning i det nye konseptet.

Lover opprydding

Flere av de ansatte E24 har vært i kontakt med har fortalt om et dårlig arbeidsmiljø da de jobbet i The Juicery.

– Jeg syns det er leit å høre at folk ikke har synes at det har vært ålreit å være på jobb. For meg er det helt avgjørende. Det er innlysende at om man ikke har folk som gleder seg til å gå på jobb, vil de heller ikke produsere godt. Så det er noe vi ønsker å ha fokus på nå med Mash, sier Meling.

– Får de ansatte betalt minstelønnen for serveringsbransjen?

– Ja.

– Får de overtidsbetalt?

– Ja.

Han sier at også punktet om helse og sykefravær, som selskapet fikk kritikk for, nå er ryddet opp.

– Vi skal ikke ha kontrakter som går på utsiden av arbeidsmiljøloven, sier Meling.

Publisert:

Her kan du lese mer om