Milliardærsønn Thomas Neslein flytter til Sveits

Thomas Neslein er viseadministrerende direktør i eiendomsselskapet Pecunia, og sønn av milliardær Petter Neslein. – Det har vært like naturlig å bosette meg utenlands som å fortsette å bo i Norge, sier Neslein til E24.

Thomas Neslein flytter til Lugano i Sveits.
Publisert:

Nå flytter Thomas Neslein, som hadde en ligningsformue i 2021 på over 500 millioner kroner, til Lugano i Sveits.

Dette er samme sted som Kjell Inge Røkke flyttet tidligere i år.

– Min familie og jeg har valgt å flytte til Lugano. Jeg har tidligere bodd flere år utenlands, inkludert to år i Lugano. Jeg har fremdeles en vennekrets der og ser frem til å bo der igjen, skriver Thomas Neslein i en SMS til E24.

– I løpet av pandemien ble vi godt vant med å jobbe mobilt, i tillegg er en stor del av min egen investeringsvirksomhet internasjonal og det har derfor vært like naturlig å bosette meg utenlands som å fortsette å bo i Norge.

Thomas Nesleins far, Petter, er ansett som Norges 55. rikeste av Kapital. De anslår at familieformuen kan være på rundt 6,5 milliarder kroner.

Pecunia eier noen av Oslos største kontorbygg, blant annet byggene som huser meglerhusene Pareto, Sparebank 1 Markets og Arctic.

De bygger også flere kontorbygg på sentrale steder i hovedstaden.

Thomas Neslein, viseadministrerende direktør i Pecunia.

En folkevandring

Neslein er bare den siste av en rekke norske millionærer og milliardærer som har vandret ut av Norge i 2022.

Senest på fredag meldte E24 at Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl flytter til Sveits. Kort tid tidligere ble det klart at eiendomsarving Camilla Astrup også melder flytting til Sveits.

Den siste tiden har fiskeriarving Ole-Kristian Nergård og eiendomsmilliardær Kim Erla meldt flytting samme vei.

Det samme har investor Tord Ueland Kolstad, milliardær Borger Borgenhaug og eiendomsinvestor Francis Stückrath Hay.

En del av de 22 norske rikingene som har dratt til Sveits i år, har samlet seg små grupper. Syv har flyttet til kantonen Luzern, fire til den svært skattevennlige kantonen Zug, mens fem har bosatt seg i Ticino, hvor da byen Lugano ligger.

Publisert:

Her kan du lese mer om