Bilfraktrederi steg kraftig på negativ Oslo Børs

Gram Car Carriers toppet vinnerlisten på Oslo Børs etter at to av deres skip har fått mer arbeid. Samtidig endte Børsen i minus for dagen.

SNUR: Etter noen timers handel, har hovedindeksen på Oslo Børs snudd ned.
Publisert:

Mandag styrte Oslo Børs mot årets verste dag, men hentet seg kraftig inn mot slutten av dagen.

Tirsdag åpnet Børsen med oppgang, før Hovedindeksen snudde ned. Børsen fikk til slutt en nedgang på 0,94 prosent.

På forhånd hadde analytikerne i Nordnet og DNB Markets ventet en oppgang på 0,6 prosent.

Et fat nordsjøolje handles for 90,17 dollar fatet. Oljeprisen falt mot slutten av handelsdagen, og er ned 1,64 prosent siden midnatt.

Rederi topper vinnerlisten

Av aksjene som peker seg ut med sterk oppgang er bilfraktrederiet Gram Car Carriers, som steg 14,67 prosent.

Kursoppgangen kommer etter en melding om at Gram Car Carriers har fått forlenget kontrakter for skipene «Viking Adventure» og «Viking Coral» med henholdsvis fem og to år.

Kontraktsforlengelsene tilfører på 135,1 millioner dollar i fremtidige inntekter til selskapets ordrereserve. Beløpet tilsvarer 1,4 milliarder kroner.

Georg Whist, toppsjef i Gram Car Carriers, sier at de setter pris på tilliten fra deres langsiktige kunde som følge av at den forlenger kontraktene. Dette gjør at de kan bygge ordrereserve og langsiktig inntjening for å støtte utbyttestrategien.

Gram Car Carriers gikk på børs i januar og hentet i den forbindelse penger til 53 kroner per aksje. Siden den gang har aksjen steget kraftig. Markedsverdien er nå 4,05 milliarder kroner.

Telenor Asia

Tirsdag morgen kom nyheten om at Telenor vil samle virksomheten i Asia i en egen enhet, at de planlegger kostnadsreduksjoner og advarer om at resultatmålet kan bli vanskelig å nå i år.

Telenor-aksjen steg 0,59 prosent.

Den nye enheten i Asia skal få navnet «Telenor Asia» – og har et mål om å bygge opp lønnsom drift i regionen. Det kan bli aktuelt med en børsnotering eller strukturelle partnerskap, ifølge en børsmelding fra selskapet.

Telenor er fra før etablert i Bangladesh, Pakistan, Thailand og Malaysia, som vil ligge under den nye enheten.

Tung mandag

I løpet av mandagen falt hovedindeksen på børsen kraftig og var i perioder ned over tre prosent. Ved stengetid hentet hovedindeksen seg inn og endte ned 0,72 prosent.

Det var oljeselskapene som bidro til å tynge hovedindeksen. Selskapet Vår Energi falt 5,65 prosent, etter å ha varslet om en milliardsmell på Balder-prosjektet.

Tirsdag nedjusterer Pareto Securities sitt kursmål på Vår Energi til 60 kroner, fra 65 kroner. Dette som følge av den seneste utviklingen på Balder X-prosjektet og lavere gasspriser. Samtidig opprettholder Pareto kjøpsanbefalingen på Vår Energi.

Publisert:
Gå til e24.no