Flyselskapet Ryanair fryser sine betalinger til Boeing

SAUL LOEB / AFP
Publisert:,

Ryanair har fryst sine betalinger til Boeing, og forventer at leveransene av flere 737 Max-fly vil bli ytterligere forsinket, ifølge Bloomberg.

I forbindelse med selskapets årlige aksjonærmøte, omtaler Ryanair-sjef Michael O’Leary utsettelsene som den største operasjonelle utfordringen flyselskapet står overfor for øyeblikket.

Han forventer at leveransene av flyene, som fremdeles ikke er godkjent for bruk, vil bli utsatt «nok et par måneder» til mars eller april, ifølge nyhetsbyrået.

– Det beste anslaget er at det første flyet vil komme i januar, det mer realistiske anslaget er i slutten av februar eller mars, sa O’Leary.

– Dersom det blir senere enn mars, april, eller mai, må vi ta flere fly ut av planen for neste sommer, og bremse ned veksten ytterligere, la han til, ifølge Bloomberg.

Forsinkelsene kan føre til flere jobbkutt i Ryanair, ifølge sjefen: – Tallet har variert mellom 500 og 700, noe av det avhenger av Max-forsinkelsene (for abonnenter)

Les også:

FAA: Usikkert når Boeing 737 MAX kan fly igjenKreditorene sa ja til lånepakken: Nå fortsetter arbeidet med å styrke Norwegian-kassen