SAS-streiken gir massiv pågang hos Vy

SAS-streiken leder mye av helgeutfarten over på tog. I Sverige økes togkapasiteten, men hos Vy er det ikke mulig å styrke kapasiteten før etter helgen. 

STOR PÅGANG: Pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy sier SAS-streiken har ført til uvanlig stor pågang, men har ikke mulighet til å øke kapasiteten i helgen.
Publisert: Publisert:

Streiken i SAS fører til at folk leter etter alternative transportmuligheter, og hos Vy er det uvanlig stor pågang før helgen.

– Vi har definitivt merket en økning i antallet reisende i dag, sier Vys pressesjef Åge-Christoffer Lundeby til E24.

Vy har ikke mulighet til å styrke kapasiteten før etter helgen.

Fredagen er tradisjonelt en stor utfartsdag og i løpet av dagen har det vært over en halv times ventetid på Vys kundesenter, noe Lundeby sier er veldig uvanlig.

Vy gjør nå løpende vurderinger av kapasiteten.

– Vi har ikke planer om å øke kapasiteten enn så lenge, og i helgen er det uansett ikke mulig, sier Lundeby.

– Vi avventer og ser om streiken blir langvarig. Da kan det bli aktuelt å sette inn ekstra vogner, men ikke ekstra avganger, sier han videre.

Les også

SAS kansellerer de fleste flyginger også lørdag

Utsolgte avganger

Pilotstreiken i SAS startet fredag, og flere hundre avganger er innstilt fredag. De fleste av lørdagens SAS-flyginger er også innstilt.

Vy anbefaler nå på det sterkeste at reisende bruker digitale kanaler for å sjekke ledig kapasitet på togene før de kommer på stasjonen, slik at det ikke blir bomtur.

– Rådet er at man benytter seg av de digitale kanalene, så man slipper utsolgte tog når man kommer. Det er det kjappeste og tryggeste, sier Lundeby.

SJ øker kapasiteten i helgen.

SJ setter inn flere vogner

Det svenske togselskapet SJ har valgt å styrke flere avganger i forbindelse med SAS-streiken, ifølge Aftonbladet.

Det innebærer at en del tog blir dobbelt så lange, og det er særlig på strekningene Stockholm - Göteborg og Stockholm - Malmö.

Kapasitetsøkningen gjelder i helgen, men kan utvides hvis streiken blir langvarig.

Publisert: