Michelin-restauranten Fauna stenger dørene

9. juli er det duket for siste borddekking.

GRATULASJONER I KØ: Restaurant Fauna har blitt tildelt Michelinstjerne, innehaver og kjøkkensjef Bjørn Svensson takker for gratulasjoner. Jo Klakegg som er den andre innehaveren står i bakgrunnen.
Publisert:

Fauna er restauranten som åpnet dørene for nordiske delikatesser til en billig penge i 2014 på Solli plass i Oslo. Året etter fikk Fauna stjerne i Michelin-guiden.

Nå er nyheten sluppet at de 9.juli vi by inn på gastronomiske matopplevelser for siste gang.
– Nå skal jeg begynne å gi mer faen! Fauna ble ikke helt som vi hadde tenkt oss. Det har nok blitt for stort. Vi skulle ha det gøy, men isteden har det blitt en konstant frykt for å ikke lykkes, sier deleier og en av kjøkkensjefene, Bjørn Svensson, til Dagens Næringsliv.

Næringslivsavisen var først ute med å omtale stengingen.

E24 BEDRIFT: Sjekk regnskapstallene til Fauna

Svensson sier til avisen at eierne har investert nærmere ti millioner kroner i restauranten. På eiersiden står blant annet komiker Anne Kat. Hærland.

På spørsmål om det ligger noen økonomiske grunner bak stengingen svarer Bjørn Svensson til avisen:

– Ikke i det hele tatt. Vi har stort sett hatt fullt hele tiden og omsatte for cirka 28 millioner inkludert moms i fjor. Vi har hatt en god start på det nye året. Så det er ikke det dette handler om, sier Svensson.

Han har tidligere uttalt til E24:

– Det er alltid bra å tjene penger på restauranten, men det blir egentlig bare til gjestenes vinning, fordi det betyr at man må utvikle seg og ha flere folk på jobb.

I løpet av restaurantens syv første måneder dro de inn 11,2 millioner kroner. Det holdt til et solid overskudd på 1,18 millioner kroner.

Det har ikke vært lett å være Michelin-restaurant i Oslo. I september 2014 stengte Bagatelle dørene etter at eier Christen Sveaas tapte flere titalls millioner kroner på driften i årene før.

Foreløpig siste Michelin-stjerne som har stengt dørene, er Ylajali, som stengte like før nyttår.

Les også

Hellstrøm om Michelinguiden: – Dette er skuffende

Les også

Dette er gourmet-kundene

Les også

Dette er Nordens stjernerestauranter

Publisert: