180 ansatte mister jobben etter entreprenør-konkurs

Bodøfirmaet M3 anlegg begjærer seg konkurs torsdag kveld. 180 ansatte mister jobben i selskapet som har slitt økonomisk over lengre tid.

KONKURS: Entreprenørselskapet M3 Anlegg begjærer seg selv konkurs. Med det mister 180 mennesker jobben. PS: Bildet er et illustrasjonsbilde.

Foto: Marit Hommedal NTB scanpix
Publisert:,

Entreprenørselskapet M3 Anlegg er konkurs. Med det mister 180 mennesker jobben i totalentreprenøren som har hovedbase i Bodø. Selskapet skal i det siste vært inkludert i store veiprosjekter i Bodø og Stavanger.

Det var lokalavisen Bodø Nu som først meldte om konkursen.

«Etter grundig gjennomgang har det nå vist seg at store samferdselsprosjekt i Bodø og Stavanger der M3 Anlegg er underentreprenør til store riksentreprenører går betydelig dårligere enn tidligere rapportert fra prosjektene. Prognosene fremover ser også mye verre ut enn forventet», skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet skriver i meldingen at de opplever at oppdragsgivere ikke betaler i henhold til kontrakt og endringer.

– Trist og lei meg

Beslutningen om å begjære seg konkurs kom på et styremøte klokken 18.30 torsdag kveld. En time senere var de ansatte samlet for å motta beskjeden.

– Det var en stille og nedbrutt forsamling som mottok beskjeden om at de mister jobben, sier Tommy Pedersen, hovedtillitsvalgt i M3 Anlegg til Avisa Nordland.

Gründer av selskapet Lasse Nilssen mener det hele er trist.

– Jeg er trist og lei meg for den situasjonen vi er i. Men slik den var, så vi ikke noen annen utvei. Jeg er trygg på at styret har tatt en rett beslutning, sier Nilssen til Bodø Nu sent torsdag kveld.

«Dette sammen med tidligere kjent feilkalkulering av prosjektet i Stavanger har nå lagt et betydelig press på likviditeten til M3 Anlegg AS med det resultat at selskapet har kommet i en akutt økonomisk situasjon,» skriver selskapet.

Slitt en periode

Feilberegningen skal være knyttet til byggingen av Solbakktunnelen i Stavangerområdet. Der skal selskapet tidligere tapt rundt 50 millioner kroner på tre år, har Lasse Nilssen, medeier og gründer i entreprenørfirmaet tidligere sagt til Bodø Nu.

Styret og administrasjonen i selskapet har siden midten av desember jobbet med en refinansiering av selskapet.

«Det er med dyp beklagelse styret innser at det på tross av iherdig innsats ikke har vært mulig å finne en omforent løsning som gir grunnlag for videre drift», skriver selskapet videre. Som også beklager sterkt de konsekvenser dette medfører ansatte og leverandører.

I 2016 fusjonerte Bodøfirmaet med Bolt Construction på Mo i Rana, samtidig som Adolfsen-brødrene, kjent fra eierskapet i Norlandia-konsernet inn som selskapets største eiere, skriver Bodø Nu.