Cellist får Norwegian til å snu

Flyselskapet vil ikke at Truls Mørk skal flytte til utlandet.

VIL HA MED CELLOEN I KABINEN: Truls Mørk har bedt Norwegian endre reglene.

Maria Gosse
  • Line Midtsjø
Publisert:

Det skulle en av landets mest anerkjente musikere til for å oppnå det mange av oss kanskje har hatt en drøm om: Å få et flyselskap til å lempe på «håndbagasje»-reglene.

I går ble det kjent at Grammy-vinner og internasjonalt meget anerkjente Truls Mørk ikke visste om han lenger ville bo i Norge, etter at Norwegian har endret reglene i cellofiendtlig retning.

- Personlig katastrofe

Celloene Mørk bruker har betydelig verdi: 15 og 25-30 millioner kroner. Han vil ikke legge instrumentene i flyets bagasjerom og sendte derfor brev til administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Mørk han hittil kjøpt ekstra sete til celloen sin, men fra 1. november ble Norwegians bagasjeregler endret. Det er ikke lenger lov å frakte celloen i et flysete - selv om man har kjøpt egen billett til instrumentet.

Les også: Cellist vil flytte på grunn av bagasjeregler

- Dette er en katastrofe for meg personlig. Jeg har gjennom min agent sendt brev til Kjos og bedt om en oppklaring, sa Mørk til NRK i går.

- Første gang

Nå har alvoret gått opp for Norwegian som slipper følgende pressemelding:

«Det er nok første gangen noen har truet med å flytte fra Norge hvis de ikke får fly Norwegian og det gjør jo inntrykk. Så inntil videre lar vi det være tillatt i henhold til gamle regler og så skal vi eventuelt justere disse når Luftfartstilsynet har gitt oss en tilbakemelding».

Flyselskapet har bedt Luftfartstilsynet vurdere spørsmålet om det er sikkerhetsmessig forsvarlig å tillate såpass tunge instrumenter som cello tjoret fast med sikkerhetsbelte i eget sete.

Dersom tilsynet gir tommelen opp, vil Norwegian åpne for at Truls Mørk og andre igjen skal få reise med celloen ved sin side på permanent basis.

Publisert:

Flere artikler

  1. Truer med å flytte landet på grunn av Norwegian

  2. Luftfartstilsynet: Ja til cello i setet

  3. SAS anklager Norwegian for å ha en skjult cello-agenda

  4. Norwegian vilflagge ut til Irland

  5. Betalt innhold

    Tilsyn distribuerte «sensitiv informasjon» om Norwegian. Førte til at flyselskapet strammet inn tilgangen.