Ryanair kutter i Dublin-flåten etter streik

Det irske flyselskapet svarer på pilotstreiken i Irland med å kutte Dublin-flåten med 20 prosent i vinter. 300 ansatte kan rammes. 

NEDBEMANNING: Fagforeningen svarer med ny streik.
Publisert:

Over 100 piloter og 200 kabinpersonale kan rammes av de planlagte kuttene, sa flyselskapet onsdag. Ryanair går dermed gjennom med trusselen de ga til de streikende irske pilotene, skriver Financial Times.

Selskapet har informert de ansatte det gjelder om at deres tjenester muligens ikke er nødvendige etter 28. oktober. De ansatte kan bli flyttet til andre land, ifølge Business Insider.

Styret besluttet å flytte seks av 30 fly i Dublin til sitt polske charterflyselskap, Ryanair Sun.

– Vi synes det er synd å måtte kutte i Dublin, men styret har valgt å flytte fly til markedene som har større vekst, sier Ryanair-sjef Peter Bellew i en pressemelding.

Les også

Ryanair-streik gir 600 kanselleringer – Norge rammes ikke

Skyldes streiken

Selskapet skriver i en pressemelding at de kutter i det irske tilbudet fordi det polske markedet vokser og fordi Ryanair har færre forhåndsbestillinger i Irland.

Ryanair sier den irske pilotstreiken rammet kundenes tillit til selskapet, fordi kunder har fått flyvningene sine kansellert.

Selskapet har over 450 fly ved 87 baser i Europa.

– Vi kan bare opprettholde tilbudet hvis vi fortsetter å tilby lave priser og pålitelige tjenester til våre kunder, sier Bellew.

– Hvis ryktet vårt om pålitelighet og forhåndsbestillinger rammes, er nedbemanning en lei konsekvens.

Les også

Ryanair til bunns i Europa etter resultatskrell

Svarer med ny streik

Konflikten mellom selskapet og pilotene er trappet opp etter nyheten om nedbemanningene.

Forsa, fagforeningen som representerer Ryanairs irske piloter, svarer på nedbemanningen med å planlegge en ny streik 3. august, skriver Financial Times.

Forsa kaller beslutningen unødvendig, og mener det viser at ledelsen ikke vil forhandle med fagforeningene.

Publisert:

Her kan du lese mer om