Ble kastet ut av meglerhus i 2000 - tjente 70 millioner i fjor

14 år etter fiaskoen med IT-krakket lykkes Ketil Grim Skorstad med å dra inn de store pengene igjen.

BLITT GULLKALV IGJEN: 2013 var et suksessrikt år for Ketil Grim Skorstad, som tjente 70 millioner på aksjehandel i fjor.

Linn Cathrin Olsen
Publisert:

Skorstad seilte opp som en ung og lovende aksjemegler på slutten av 90-tallet. Men da dotcom-boblen sprakk i 2000, fikk han illsinte kunder med råtne aksjeposisjoner på nakken og ble kastet ut av meglerhuset Sundal Collier, skriver Finansavisen.

Han var da bare 25 år og det var i mange år stille fra Skorstad etter at renommeet fikk en alvorlig knekk.

I 2007 registrerte han investeringsselskapet Tigerstaden AS, der han står oppført med 100 prosent eierandel, ifølge E24 Bedrift.

Sjekk nøkkeltallene til Tigerstaden i E24 Bedrift.

For Tigerstaden bød oppstarten på 11,8 millioner i tap og 5,3 millioner i negativ egenkapital i 2008.

Kjøpte seg inn i REC

Ifølge Finansavisen skiftet Skorstad handelstaktikk, og de siste fem årene har det gitt svært innbringende investeringer.

I 2013 skuffet han inn 69,9 millioner kroner, mens han de fire foregående årene endte med et samlet overskudd på 45 millioner kroner.

- Jeg tjente både på long- og shortsiden. Jeg fulgte blant annet i Spetalens fotspor og kjøpte Rec Solar da Rec ble splittet i to. 90 prosent av inntjeningen kommer fra aksjer - hovedsaklig norske. I tillegg tjente jeg på valuta etter samarbeid med Svein Haga - blant annet ved at jeg solgte japanske yen, sier han til Finansavisen om hvordan pengen ble tjent.

Han jobber på langt nær ikke så mye i år, som han gjorde i gullåret 2013.

- Jeg var veldig aktiv i fjor, og drev ikke med annet enn trading. I år er det tilbake til normal aktivitet. I år har jeg et liv, sier Skorstad.