Advokat kjøpte strandeiendom fra Einar Aas for 32 millioner

Einar Aas har solgt seks av sine syv eiendommer i Norge. Nå er det kjent at advokat Knut Glad har kjøpt en av eiendommene for to millioner over prisantydning.

SOLGT: Eiendommen på Stølepynten har blant annet 400 meter strandlinje.
  • Martin Hagh Høgseth
  • Audun Flatebakken
Publisert: Publisert:

Glad kjøpte eiendommen på Vragviga like utenfor Grimstad for 32 millioner kroner, viser utskrifter fra Grunnboken.

Det var Agderposten som først omtalte saken.

Eiendommen hadde en prisantydning på 30 millioner kroner. Einar Aas kjøpte eiendommen for den samme summen tilbake i 2015.

Strandeiendommen har blant annet 400 meter strandlinje, bryggeanlegg og nær 500 kvadratmeter bruksareal, ifølge Dagens Næringsliv.

Knut Glad er daglig leder og partner i Advokatfirmaet Føyen Torkildsen i Oslo, som han eier i underkant av fem prosent av. Glad er ekspert på juridiske problemstillinger knyttet til internett, e-handel, telekommunikasjon og digitale medier.

I skattelistene for 2017 står Knut Glad oppført med en inntekt på 3,2 millioner kroner og en formue på 1,2 millioner.

I tillegg til å være advokat, sitter Glad i en rekke styrer. Glad er også sittende styreleder i United Bakeries, Isklar og muffinsprodusenten Millba.

E24 har vært i kontakt med Knut Glad som ikke ønsker å kommentere saken.

Les på E24+

The New York Times: Den enslige traderen som rystet verdens finanssystem

Aas har solgt seks av syv i Norge

Aas var på inntektstoppen i Norge frem til han i fjor høst i løpet av svært kort tid tapte nesten hele sin milliardformue. I etterkant av dette har han blitt nødt til å selge eiendommene sine.

Av disse er nå seks av syv solgt. Den siste, som ligger på Hesnes utenfor Grimstad, ligger fremdeles ute for salg på Finn.no. Eiendommen har tilnavnet «Slotte».

Denne eiendommen har fått en prisantydning på 25 millioner kroner. I annonsen på Finn.no har det i løpet av den siste tiden blitt ført opp «bud mottatt» i annonseteksten.

Tidligere denne uken skrev Dagens Næringsliv at penthouseleiligheten Einar Aas eide på Tjuvholmen i Oslo, ble solgt for 67,5 millioner kroner til eiendomsmilliardær Åge Thoresen.

Les også

DN: Einar Aas’ bolig på Tjuvholmen solgt for 67,5 mill.

Frivillig gjeldsavtale

Salget av eiendommene skjer som følge av en frivillig gjeldsavtale som investoren inngikk før jul i fjor. Avtalen går ut på at Aas får beholde villaen i Grimstad og unngår konkurs. Han må i tillegg selge unna andre eiendeler for å betale et stort antall kreditorer.

Kreditorene, som inkluderer store kraftselskaper som Fortum, Vattenfall og Statkraft, måtte ut med en drøy milliard kroner for å fylle opp Nasdaqs sikringsfond, som led store tap da Einar Aas' portefølje ble tvangssolgt.

Hvor mye de faktisk krevde tilbakebetalt og hvor mye de faktisk vil få fra Aas er ikke kjent.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Prisen på Einar Aas-hytte satt ned med syv millioner

  2. Einar Aas har solgt eiendommer for 150 millioner

  3. DN: Einar Aas har solgt tre strandeiendommer for minst 40 millioner

  4. DN: Einar Aas’ siste bolig solgt for 18 millioner

  5. Strandtomt til 85 millioner kroner