Nå kan du kjøpe Fyre Festival-øya

Har du i overkant av 100 millioner kroner til rådighet? Da kan øya som ble brukt i promovideoer til skandalefestivalen Fyre Festival bli din. 

SPILTE INN PROMOVIDEOER: Her er Saddleback Cay, øya som gjorde Fyre Festival kjent.

Foto: Fyre Festival SKJERMDUMP
  • Vetle Forsland (Bergens Tidende)
Publisert:,

Fyre Festival skulle bli den største og beste festivalen noensinne. Arrangørene lovte luksuriøse strandvillaer, gourmetmat og supermodeller.

I stedet ble man møtt med mangel på mat, vann, ly og medisinsk pleie, og festivalen ble avlyst før første artist var gått på scenen.

Et milliardsøksmål, noen dokumentarer og en bedrageritiltale senere kan man nå kjøpe øya som først gjorde festivalen kjent, via en rekke promovideoer med store instagram-kjendiser som Kendall Jenner.

Prislappen på øya i Karibien er på 11,8 millioner dollar, tilsvarende hele 101 millioner kroner. Til gjengjeld får man et lite paradis på kjøpet.

Se video av øya her:

Inneholder hytte og do

Øya er på 141 mål, har syv strender og er en nærmest perfekt øy med alt man ser etter i en øy i Bahamas, skriver Forbes.

Med på kjøpet følger en hytte samt to doer.

Les også: Lei av folk? Her kan du kjøpe din egen øy

Saddleback Cay, som øya heter, fikk stor interesse etter at Netflix og Hulu utga sine dokumentarer «Fyre» og «Fyre Fraud» tidligere i år, til tross for den negative omtalen rundt festivalen.

– Jeg hadde en kjøper dagen etter at dokumentaren til Netflix kom ut, sier eiendomsmegler John Christie, som står for salget av øya.

– De kom for å se nærmere på øya, men endte opp med å ikke kjøpe.

Han sier eiendommen er best egnet for noen som vil videreutvikle den, i stedet for rikinger som ser etter et privat feriested.

Deler av grunnen til at øya ikke har blitt solgt enda, ligger i at eiendommen er knyttet til et selskap, og for å kjøpe øya må man også kjøpe dette holdingselskapet, ifølge Forbes.

IKKE HELT SOM PLANLAGT: Deltakere ble lovet luksus og det gode liv, men måtte i stedet sove i telt som var til overs fra orkanen Matthew.

Foto: Jake Strang AP / NTB Scanpix

Dømt for festivalsvindel

Festivalen hyret inn kjente navn som Kendall Jenner, Emily Ratajkowski og Bella Hadid til å promotere arrangementet på Saddleback Cay, og «Fyre» ble fort en internettsnakkis.

Men på selve festivaldagen var festivalområdet ikke til å kjenne igjen fra det arrangørene hadde lovet.

Medarrangør Billy McFarland ble kort tid senere siktet for bedrageri, og er dømt til seks års fengsel, etter å ha erkjent straffskyld.

– Min konklusjon, basert på bevisene, er at den saksøkte er en seriesvindler og at han til dags dato er i en sirkel som ikke slutter, sa dommer Naomi Buchwald i oktober i fjor.

Det skal noteres at den øde øya som er til salgs ikke er den samme som ble brukt til selve festivalen.

Flere artikler

  1. Kjøper seg inn i Jenners skjønnhetsimperium for 5,5 mrd.

  2. Tungsolgt hytteluksus: Lagt ut for 19 mill., nå kuttes prisen

  3. Priseksplosjon for Michael Jordan-effekter

  4. Annonsørinnhold

  5. Ny salgsrunde for Sakrisøya: – De klarte ikke å skaffe finansieringen

  6. Megler om hett hyttemarked: – Aldri vært med på noe lignende før