Bysykkelselskap kan miste syvårig avtale etter anbudsrot

UIP Holding
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

UIP Holding, som står bak bysykkeltilbudet i Oslo, Bergen og Trondheim, vant i mai i år et anbud om å levere bysykler til Stockholm sammen med Voi Technology, som er mest kjent for sine elsparkesykler.

Nå står hele kontrakten i fare for å ryke etter en fersk beslutning i forvaltningsretten i Stockholm.

Det hele skyldes at spanske Marfina, som kom på andreplass i anbudskonkurransen, har klaget vedtaket inn til förvaltningsrätten.

Anbudsrot

I en pressemelding mandag skrev förvaltningsrätten at man har kommet frem til at anbudet fra UIP og Voi ikke oppfyller de obligatoriske kravene.

«Bakgrunnen er at oppdraget ikke utføres av selskapene selv, men av et datterselskap av UIP,» heter det i pressemeldingen.

I anbudsdokumentet skal det ha ligget til grunn at alle deltagende selskapers bidrag uansett eierforhold skulle vært presentert i anbudet, opplyses det i pressemeldingen.

Les også

Les også: Norsk bysykkelsatsing vant 400-millionerskontrakt

Kan anke

Samtidig trekker den svenske forvaltningsretten frem at anbudet skulle vært levert på svensk, men at deler av de to selskapenes anbud er levert på et annet språk.

– Forvaltningsretten mener at disse obligatoriske kravene ikke er fulgt av Voi og UIP. Dette rammer Marfina som kom på andreplass i anbudskonkurransen og det er derfor förvaltningsrätten mener at anbudet skal rettes, sier Mats Mossfeldt, rådmann i forvaltningsretten i Stockholm i en uttalelse.

Beslutningen innebærer at det skal gjøres en ny vurdering av anbudene, men at anbudet fra Voi og UIP ikke skal tas med i vurderingen.

De to selskapene kan anke beslutningen til Kammarrätten, som er et rettsnivå som kan sammenlignes med lagmannsretten i Norge

Det svenske rettssystemet er todelt, der du har allmenne domstoler og forvaltningsdomstoler. Begge de to har igjen en tredeling som vi er kjent fra her hjemme. I forvaltningsdomstolen klages det inn beslutninger gjort av myndigheter. Disse starter i forvaltningsrätten, og beslutninger herfra kan klages videre til Kammarrätten før högsta förvaltningsdomstolen.

Pressemeldingen fra förvaltningsrätten

Her kan du lese mer om

  1. Stockholm
  2. Voi Technology
  3. Bysykkel
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Vy skal kjøre nattog mellom Narvik og Stockholm

  2. Voi: – Ingen så dette komme

  3. Stordalen-hotell samarbeider med Volkswagen: Tilbyr hotellrom på hjul

  4. Annonsørinnhold

  5. Eieren av koffertkjeden Morris søker konkursbeskyttelse

  6. Huawei har tapt for andre gang: Telenor velger Ericsson som 5G-leverandør