Nye Vita-eiere legger ned 58 butikker etter endt opphørssalg

Mer enn hver fjerde Vita-butikk legges ned av de nye eierne som ikke utelukker flere kutt fremover.

Vita, kjeden kjent for kosmetikk og velværeprodukter meldte i midten av oktober oppbud, og kjedens nye eiere har i første omgang bestemt seg for å legge ned rundt hver fjerde butikk.
  • Sindre Hopland
Publisert:

De første kuttene i Vita-kjeden har blitt synlige etter at de nye eierne, Jotunfjell Partners, tok over styringen av Cosmetic Group i forrige uke.

Det føres opphørssalg i 58 butikker, og E24 får det bekreftet at disse butikkene skal legges ned etter at salget er over.

– Butikkene legges ned på grunn av manglende lønnsomhet, og også en vurdering av potensiell lønnsomhet fremover, sier Geir Arne Drangseid i First House på vegne av Jotunfjell Partners.

Han sier det er usikkert hvor mange ansatte som berøres av nedleggelsene, ettersom flere butikker er franchiser, og at det derfor ikke er full oversikt over hvor mange som arbeider ved de ulike utsalgsstedene.

Da Cosmetic Group gikk konkurs, opplyste man at 1.300 ansatte ble berørt.

Utelukker ikke flere kutt

Cosmetic Group opplyste til E24 da man meldte oppbud at konsernet hadde 207 Vita-butikker på daværende tidspunkt.

Samtidig er ikke kuttene nødvendigvis over, selv om man i dag annonserer at 58 butikker legges ned.

– Det er fortsatt mange butikker man ikke er helt er sikre på. Det foregår fortsatt diskusjoner og avklaringer som må på plass før man har gjort seg helt ferdige, sier Drangseid.

Det er usikkert hvor lenge butikkene vil føre opphørssalg, det kommer an på hvor fort varene forsvinner, men E24 får opplyst at en vanlig varighet på slike type salg er på mellom 4–6 uker.

Det betyr at Jotunfjell Partners til sammen har lagt ned 82 butikker totalt, ettersom man også valgte å avvikle Loco-kjeden som også lå under Cosmetic Group.

Også i disse butikkene har opphørssalget startet.

– Nå skal vi sammen med ledelse, butikksjefer og ansatte gå løs på arbeidet med å sikre så mange butikker og arbeidsplasser som mulig, og sørge for at de som jobber i butikkene har det de trenger for å gjøre sine kunder fornøyde, sier han. Samtidig skal det legges gode planer for forsvarlig avvikling av butikkene som må stenge, sa styreleder i Jotunfjell Partners, da nyheten om Loco-nedleggelsen ble kjent.

Les også

Jotunfjell Partners blir nye eiere av Vita og Loco

Prøvde å redde kjeden

Både kreditorer og eierne har i 2019 spyttet inn en hel del kapital for å få selskapet på beina igjen.

– Jeg kan ikke gå inn på hvor mye penger som er tilført det siste året, men vi snakker et større tosifret millionbeløp, sier Patrice Jabet, partner i FSN Capital, som var største eier i Cosmetic Group sammen med Norgesgruppen.

Men dette var ikke nok til å redde Vita og Loco.

En av de sentrale årsakene til konkursen, mener både ledelsen og eierne er nye lavpriskonkurrenter på nett, men også i den tradisjonelle handelen.

Vita er en av mange varehandelskjeder som har gått konkurs det siste året. Bare i høst har kleskjeden Superdry og musikkforretningen 4 Sound gått under.

– Skulle dere ha lagt ned butikker tidligere – i det hele tatt begynt prosessen før?

– Åpenbart er det mye vi skulle gjort tidligere, men det er lett å være etterpåklok. Jeg må bare gjenta at utviklingen i markedet har kommet raskt og vært kraftig, uttalte Jabet som har sittet i styret i Cosmetic Group.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. 99 butikker og rundt 400 ansatte kuttes fra Vita-kjeden

  2. Spyttet inn tosifret millionbeløp for å redde Vita-eier: – Mye vi skulle gjort tidligere

  3. Jotunfjell Partners blir nye eiere av Vita og Loco

  4. Jotunfjell Partners vil avvikle Loco-kjeden

  5. Jotunfjell Partners kjøper konkursrammede Notabene