Morten Gamst Pedersen dro inn 12 millioner på børsen i fjor

Morten Gamst Pedersen tredoblet overskuddet og fikk inn rekordhøye 12 millioner kroner fra aksjeinvesteringene sine i fjor. Fotballspilleren satt på børsverdier til 37,6 millioner kroner ved utgangen av fjoråret, hvorav mesteparten i IT-aksjer på Oslo Børs.

Morten Gamst Pedersen slo egne inntektsrekorder i fjor.
Publisert: Publisert:

Den tidligere Blackburn-spilleren, som nå spiller for Alta i 2. divisjon, gjorde det godt på aksjeinvesteringene sine i fjor, viser det ferske årsregnskapet til investeringsselskapet Gamst Invest.

Fotballspilleren fikk inn 12 millioner kroner på aksjeplasseringene sine i fjor.

På bunnlinjen satt Gamst Pedersen igjen med et rekordoverskudd på 11,4 millioner kroner, nær en tredobling fra året før, da overskuddet ble 3,9 millioner kroner.

– Vi kan vel trygt si at det var et godt år, sier fotballspillerens onkel Olav Werner Pedersen, som er styreleder og har 10 prosent av aksjene i selskapet.

37,6 millioner på børsen

Totalt hadde Gamst Pedersen 37,6 millioner kroner plassert på børsen ved utgangen av fjoråret, opp fra 27,4 millioner året før.

Les også

Fra idrettskarriere til næringslivsstjerner

Den største av aksjebeholdningene er i IT-selskapet Itera. Han kjøpte aksjene opprinnelig for 7 millioner kroner, mens ved utgangen av fjoråret var Itera-aksjer verdt 26,5 millioner.

– Det er oppgangen i IT-sektoren og Itera som står bak overskuddet i fjor. Det meste av inntektene knytter seg til utbytter og noe avkastning på aksjesalg, sier Pedersen.

Ståltro på IT

Selskapet sitter også på aksjer i IT-konsulentselskapet Bouvet, forbruksbanken Brabank, meglerhuset ABG Sundal Collier og IT-selskapet Zalaris.

– Vi har langsiktig tro på IT-sektoren. Rundt tusenårsskiftet var det mye prat om IT og masse urealistiske greier før dotcom-boblen sprakk. Nå er det derimot den digitale tidsalderen. Den bølgen er vi med på, og der er Itera godt posisjonert, sier Pedersen.

Han tror ikke inneværende år vil gi nye rekordtall for selskapet, og sier selskapet holder tro mot investeringsstrategien.

– Vi får unngå å gjøre dumme ting så skal vi nok klare å få god avkastning i år også. Fly- og oljeselskaper holder vi oss unna. Det er risikofylt og kan fort bli russiske prosenter. IT-sektoren fortsetter å være hovedfokuset vårt fremover, sier Pedersen.

Tjent 175 millioner utenlands

På sitt beste tjente Gamst Pedersen 650.000 kroner i uken i Blackburn, og mens han var i Premier League-klubben startet han investeringsselskapet Gamst Invest. Selskapet eier han sammen med faren Ernst Pedersen og onkelen Olav Werner Pedersen. Gamst Pedersen har 80 prosent av selskapet, mens faren og onkelen har ti prosent hver.

Les på E24+

– For mange toppidrettsutøvere har gått på rød løper siden de var 9 år

VG har tidligere regnet ut at Gamst Pedersen gjennom utenlandsoppholdene i England og Tyrkia hentet ut rundt 175 millioner kroner i lønn, tilsvarende en gjennomsnittlig årslønn på nesten 20 millioner kroner.

Tjent millioner på eiendom

Pengene har fotballspilleren plassert i blant annet eiendom, utenfor investeringsselskapet.

I fjor solgte han blant annet en 122 kvadratmeter stor toppleilighet ved Solsiden i Trondheim til 16,5 millioner kroner. Ifølge megleren var det den høyeste kvadratmeterprisen i Trondheim noensinne.

Les også

Selger virtuelle fotballtips: Tjener over 20.000 i måneden

I fjor kjøpte han også en toppleilighet på 160 kvadratmeter i Tromsø til 11,5 millioner. Daglig leder for leilighetsprosjektet ga Gamst Pedersen 30.000 kroner i avslag for hver mål han scoret for Tromsø i eliteserien det året. I mars skiftet Gamst Pedersen klubb til Alta, etter kontrakten med Tromsø gikk ut ved nyttår.

Han skal også ha bladd opp 18 millioner for en leilighet på 185 kvadratmeter på Tjuvholmen i Oslo i 2010, og har siden 2004 hatt en leilighet i Tromsø, kjøpt for om lag 3,2 millioner kroner.

Les også

Byttet ut fotballtipping med børsspekulasjon: – Gikk på Norwegian-smell

Publisert:

Her kan du lese mer om