Kampen om luften

SAS’ billettinntekter falt 90 prosent i juni

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Flyselskapet SAS fraktet 420.000 passasjerer i juni, en nedgang på 85,5 prosent mot samme periode i fjor. Det viser selskapets ferske kvartalstall.

Som konkurrentene har SAS fløyet med svært begrenset kapasitet den siste tiden. Fra midten av juni startet selskapet en gradvis gjenåpning. Mot mai økte antallet passasjerer med nær 270.000 stykker.

– Vi er glade for å kunne ønske flere passasjerer velkommen om bord, når vi nå langsomt begynner å gjenoppbygge vårt nettverk og øke tilgjengeligheten til, fra og i Skandinavia, sier SAS-sjef RIkard Gustafson i en kommentar.

Passasjeryielden, som angir inntekten per fløyet passasjerkilometer, endte på 1,92 svenske kroner, en oppgang på 76,3 prosent mot samme periode året før.

Samtidig falt antallet setekilometer til 427.000, en nedgang på 91,2 prosent mot året før. Samtidig endte antallet inntektsgivende passasjerkilometer på 223.000.

Dette gjør at de samlede billettinntektene havnet på 428 millioner svenske kroner i kvartalet. Dette er en nedgang fra 4,3 milliarder kroner i samme periode året øfør.

Meldingen fra selskapet
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kampen om luften
  2. Scandinavian Airlines (SAS)
  3. Flyselskaper
  4. Aksjelive

Flere artikler

  1. SAS fraktet langt færre passasjerer i desember

  2. Nytt trafikkfall for SAS

  3. SAS-sjefen: – Vi står fortsatt foran utfordringer

  4. Mener omikron avsporer SAS-comeback

  5. Én million fløy med Norwegian i november