Brødboksen-gründer med angrep mot Schibsted

Brødboksen-gründer Arnulf Refsnes slaktet mulig oppkjøp av Morgenlevering-eier Schibsted – kort tid etter ble konkursboet kjøpt opp av nettopp Morgenlevering.

KRITISERTE SCHIBSTED: Arnulf Refsnes var drivkraften bak Brødboksen som nå er besluttet avviklet.

Foto: Brødboksen
  • E24
Publisert:

Brødboksen-gründer Arnulf Refsnes tar et hardt oppgjør med erkerivalen, og mener strategien til konkurrenten Morgenlevering var å kvitte seg med Brødboksen, skriver Dagens Næringsliv.

Morgenlevering eies 60 prosent av Schibsted og 40 prosent av Amedia.

– Hvis Schibsted er en av interessentene i budrunden, så vil det være for å kvitte seg med en konkurrent og sikre seg teknologien og kundelistene. I så fall vil jobben til 150–200 ansatte forsvinne. Jeg håper virkelig ikke at det skjer, uttalte Refsnes til DN.

– Da de var inne i prosessen, fikk vi inntrykk av at Schibsted ville få ut mest mulig informasjon. Schibsted har rykte på seg om å gå inn i konkurser og så legge ned. Hensikten er å ta med seg teknologien. Det ville vært veldig synd, sa han.

Avisen skriver at uttalelsen falt rett før det ble kjent at Morgenlevering, som daglig sender ut brød og aviser, kjøper konkursboet i Brødboksen.

Etter at de nye eierne ble presentert ville ikke Refsnes utdype kritikken overfor avisen.

Kritikken blir imidlertid tilbakevist av Harald Jacobsen, styreleder i Morgenlevering. Han sier til DN at ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen.

– Selv om Brødboksen har gjort det bra, har ikke selskapet hatt en bærekraftig modell over tid. Vi er opptatt av at tjenesten må være bærekraftig på lang sikt, sier han til DN.

E24 er et heleid datterselskap av VG, som igjen er eid av Schibsted. Noen av journalistene i redaksjonen eier aksjer i Schibsted gjennom selskapets aksjeprogram for ansatte.

Les også

Morgenlevering.no kjøper restene i konkursboet etter Brødboksen

Les også

Konkurrent jakter sultne Brødboksen-kunder etter konkurs

Les også

– Skulle ikke satset utenfor Oslo

Her kan du lese mer om

  1. Dagligvarebransjen

Flere artikler

  1. Schibsted-selskap betalte 8,5 mill. for konkursboet til Brødboksen

  2. – Vi er nær en avtale med ny partner

  3. Morgenlevering.no kjøper restene i konkursboet etter Brødboksen

  4. Annonsørinnhold

  5. Aksjenestor slakter Brødboksen-styret

  6. Morgenlevering slukte Brødboksen – har passert 150.000 kunder