Varsler ny anke: Tidligere meglertopp Ragnar Horn dømt til 90 dagers fengsel i au pair-saken

Milliardær Ragnar Horn og hans kone ble i lagmannsretten dømt til 90 dagers fengsel for brudd på au pair-ordningen. Hans advokat varsler at de vil anke saken til Høyesterett.

VIL ANKE: Advokat Svein Holden er forsvarer for Ragnar Horn, og varsler at saken vil bli anket til Høyesterett.
Publisert: Publisert:

Tidligere styreleder i skipsmegleren RS Platou, Ragnar Horn, har sammen med kona og et vennepar fra vestkanten i Oslo stått tiltalt for brudd på utlendingsloven og straffeloven i forbindelse med au pair-oppholdene til fire filippinske kvinner.

I februar 2017 ble Horn og hans kone dømt til fem måneders fengsel, men anket saken.

Nå har avgjørelsen fra lagmannsretten kommet, og Ragnar Horn og hans kone har blitt dømt til 90 dagers fengsel, samt en inndragelse på 186.000 kroner for å ha gitt falsk forklaring til offentlige myndigheter og flere brudd på utlendingsloven.

Det var ekteparet og naboparet, som også ble dømt, som anket saken til Borgarting lagmannsrett.

Anker

Les også

Tidligere meglertopp Ragnar Horn dømt i au pair-saken

Ragnar Horns advokat, Svein Holden, sier til E24 at de vil anke saken til Høyesterett.

– Det er naturligvis et steg i riktig retning at lagmannsretten reduserte straffen fra tingretten med 40 prosent, men vi er uenig med lagmannsrettens lovanvendelse og straffeutmåling, sier Holden.

Ekteparet Horn hadde i årene 2011–2014 flere au pairer boende hjemme hos seg, der blant annet to av dem var filippinske søstre.

Siden det kun er lov med én, hadde venneparet oppgitt til Utlendingsdirektoratet at den ene søsteren skulle være hos dem. Men i realiteten bodde begge to hos Horn.

De fire har tilstått at de inngikk en proformaavtale slik at de kunne ha to au pairer samtidig.

– Tipper saken blir avgjort i Høyesterett

– Vi er glade for at enhver anklage om menneskesmugling er lagt død med frifinnelse, og at retten slår fast at det hverken har foreligget noen utnyttelse eller misbruk av au pairene. Straffen ble satt ned, men vi mener fortsatt det ikke er grunnlag for en slik reaksjon bare fordi ekteparet har hatt to au pairer som har avlastet hverandre. Dette er en formalovertredelse. Jeg tipper saken vil bli avgjort i Høyesterett, sier advokat John Christian Elden, som representerer Ragnar Horns kone i saken.

Det har ikke lyktes E24 å få en kommentar fra politiadvokat Hans Petter Pedersen Skurdal, som representerte påtalemyndigheten i saken.

Aktor hadde på forhånd lagt ned påstand om seks måneders fengsel for ekteparet Horn.

Les også

Fikk medhold i tingretten: Postens søksmål mot Volvo kan fremmes i Norge

Les også

Droppet offentlig utlysning av direktørstilling

Les også

Equinor må betale 40 millioner til gründerne i Neodrill

Publisert:

Her kan du lese mer om