Jensen lunken til Venstre-krav om oljeskatt-gjennomgang

Venstre ber regjeringen sørge for en ny gjennomgang av skattereglene for petroleumsnæringen, men finansminister Siv Jensen (Frp) har liten sans for forslaget.

GJENNOMGANG: Siv Jensen har lite til overs for Venstres forslag om at regjeringen må sørge for en ny gjennomgang av skattereglene for petroleumsnæringen

Terje Bendiksby NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

– Jeg er overrasket over spørsmålet, for all den dialogen jeg har med norsk olje og gass og selskapene på sokkelen handler om behovet for forutsigbarhet i skattesystemet. Ingen ber om store endringer, sa Jensen i Stortingets spørretime onsdag.

Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik viste i spørsmålet sitt til at petroleumsskatteregimet sist ble gjennomgått i 2000. Han mener behovet for en ny gjennomgang er stort og beskylder Jensen for å ha misforstått forslaget fra Venstre.

– Hun snur forslaget på hodet og gjør i verste fall næringene en bjørnetjeneste om hun avviser det, sier Breivik og viser til at klimavennlig produksjon er norsk oljenærings fremste konkurransefortrinn.

– En ny vurdering av skatteregimet for også å aktivt bruke det for å forsterke slike konkurransefortrinn fremover, er det minste vi kan bidra med, sier han til NTB.

Breivik sier han vil bli overrasket om regjeringen ikke finner sammen med Venstre i denne saken.

– Skatter og avgifter er i høyeste grad viktige for å forsterke et grønt skifte og øke konkurranseevnen til prosessindustrien, fremholder han.

Les også

India tørster etter olje

Les også

Oljetradere med kanonresultat

Les også

– Den beste medisinen mot lave oljepriser er lave oljepriser

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Olje og gass
 2. Siv Jensen
 3. Venstre (V)
 4. Solberg-regjeringen
 5. Skatter og avgifter

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Venstre vil ha ny oljeskatt, Jensen sier nei

 2. Venstre vil kutte i Sivs oljepengebruk

 3. Betalt innhold

  Stortinget vil ha ny vurdering av oljefondet og fornybar

 4. Annonsørinnhold

 5. – Vi legger opp til en markant mindre oljepengebruk

 6. Ingen avtale om bilavgifter før budsjettmøte