Leilighet i Gamle Oslo solgt for 1,35 mill. over prisantydning: – Med fasit i hånd så var det en lokkepris

I fjor sommer måtte naboen to etasjer over sette ned prisen fra 5,8 til 5,5 millioner for å få solgt. Fredag ble en helt lik leilighet solgt for 1,35 millioner over prisantydningen.

SOLGT OVER PRISANTYDNING: Denne leiligheten på Kampen/Vålerenga i Oslo gikk 1,35 millioner over prisantydning etter het budrunde.
Publisert:

– Det er nesten litt sånn flaut, åpner eiendomsmegler Alexander Johannessen i Nordvik når han skal beskrive hva leiligheten i bydel Gamle Oslo fredag ettermiddag ble solgt for.

6,85 millioner kroner ble siste bud.

Ni budgivere, av totalt 14, ble med over seks millioner i budrunden som dro ut i tid denne ettermiddagen. Blant interessentene var både en førstegangskjøper, småbarnsforeldre og eldre.

Prisantydning var satt til 5,5.

– Det er nesten ikke objekter for salg. Leiligheten har gode egenskaper, god beliggenhet, men en relativt enkel standard med et bad som er 15 år gammelt og slitt parkett, sier megleren.

– Merker fort at det er feil pris

Leiligheten består av primærrom på 81 kvadrat, tre soverom og sørvestvendt balkong.

– Her bommet vi på prisen. Vi burde kunne truffet bedre, sier Johannessen.

– Men prisen er basert på en helt konkret ting: Naboen to etasjer over forsøkte selge sin leilighet, med bedre standard, i fjor for 5,8 millioner kroner, og fikk ikke solgt. De måtte ned i pris for å få solgt, til 5,5 millioner. Hvis disse to leilighetene hadde ligget ute samtidig, ville det trolig vært 10 prosent prisforskjell på de to. Den over har helt rå utsikt. Hadde den fulgt markedet og blitt lagt ut nå, ville den ligget på rett under 6 millioner, sier han.

– Men man merker fort at det er feil pris når man ser interessen, legger han til.

«RELATIVT ENKEL STANDARD»: Fireromsen på Kampen/Vålerenga i Oslo har bad fra 2005/2006.

Snittpriser uinteressant

Totalpris lagt til grunn, ga prisantydningen en kvadratmeterpris på like over 70.000 kroner.

Snittet for bydelen ligger på 86.503 kroner per kvadratmeter, ifølge Krogsveens prisoversikt som er basert på tall fra Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Megler Johannessen er imidlertid ikke opptatt av å se på gjennomsnittpriser når prisantydning skal settes.

– Det er uinteressant. Områdene Bjørvika og Sørenga ligger i bydelen, og disse trekker kvadratmeterprisen opp. Det kan dessuten lett være to millioner i forskjell på etasjer, sier han.

Les også

«Ville tilstander» i Oslo: Boligselgere sier nei til 500.000 ekstra

– Kan man kalle prisantydningen på 5,5 millioner en lokkepris?

– Med fasit i hånd, så var det en lokkepris. Men lokkepris er først og fremst hvis du vet at selger ikke vil selge for under seks, men likevel legger den ut til 5,5. Eller man legger den ut lavere enn normal markedspris. I dette tilfellet ville selgerne solgt for under 5,5. På forhånd kunne man påberope seg at det ikke var lokkepris, sier Johannessen.

STOR FORSKJELL: I denne bygården måtte en nabo sette ned prisen på en helt lik leilighet – med bedre utsikt – for å få solgt for bare et drøyt halvår siden.

Boligmangel i Oslo

Naboleiligheten to etasjer over ble solgt 23. juni i fjor. Det siste året har boligprisene steget med 13 prosent i Oslo.

I januar måned gjorde boligprisene et nytt stort hopp med en økning på 3,2 prosent, ifølge Eiendom Norges prisstatistikk.

Les også

Obos-prisene i Oslo steg 4,5 prosent i januar

Tidligere i uken skrev E24 om selgere i hovedstaden som sier nei til kuppforsøk, i et marked som stadig tynges av boligmangel.

– Jeg tror vi aldri har hatt så ville tilstander som nå, sa eiendomsmegler Wissam Bader ved DNB Eiendom Torshov til E24 onsdag.

Det har vært et unormalt lavt utbud av boliger i hovedstaden i januar, og de som følger markedet tett mener prisutviklingen er bekymringsfull.

– Folk vil gjerne kjøpe før de selger i et stigende marked. Men med så lite å velge i, er det mange som sliter med å få kjøpt, og som dermed heller ikke selger. Det er en selvforsterkende spiral, sa Norges eiendomsmeglerforbund-sjef Carl Geving til E24 for noen uker siden.

Med en svak tilbudsside har både kupping og hete budrunder blitt utbredt, ifølge Eiendom Norge, som mener situasjonen i Oslo er problematisk:

– Foruten lav rente har prisene over tid blitt presset opp av befolkningsvekst, lav boligbygging og for svak tilbudsside, sa Eiendom Norge-sjef Henning Lauridsen til E24 onsdag i forbindelse med at januarstatistikken ble lagt frem.

Publisert:
Gå til e24.no