Rema 1000 Danmark selger eiendommer for 4 milliarder

62 butikkeiendommer og et stort logistikksenter er solgt av den danske dagligvarekjeden. På kjøpersiden finner man et britisk eiendomsselskap og morkonsernet Reitan.

IKKE VIKTIG Å EIE: Det spiller liten rolle om Rema 1000 eier eller leier butikkene de drifter, ifølge kjedens danske toppsjef.

Lise Åserud / NTB
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Rema 1000 Danmark har inngått to ulike avtaler om salg av eiendom. Den totale salgssummen er på 2,9 milliarder danske kroner, tilsvarende 4,05 milliarder norske, ifølge Børsen.dk.

Det er det britiske eiendomsselskapet Savills Investment Management som står for størstedel av handelen. Selskapet kjøper hele 43 butikkeiendommer fra den danske butikkjeden for 1,2 milliarder danske kroner.

Samtidig gjennomføres det en internhandel der morkonsernet Reitan (tidligere Reitangruppen) overtar 19 butikkeiendommer og et større logistikksenter i den danske byen Horsens. Reitan betaler Rema 1000 Danmark 1,7 milliarder danske kroner for eiendommene.

– Vi skal fokusere på det vi er best på, nemlig å drive handelsvirksomhet. Det er ikke viktig om vi leier eller eier butikken kundene handler i, men at butikkene har de riktige varene til de riktige prisene, sier toppsjef Henrik Burkal i Rema 1000 Danmark til avisen.

Han understreker at eiendomsporteføljen de siste årene har blitt såpass stor at det har krevd store ressurser for å drifte denne.

Butikkene som ligger i butikklokalene som nå selges vil fortsette driften. Rema 1000 Danmark har inngått 15-årige leiekontrakter med det britiske eiendomsselskapet som overtar størstedelen av butikkene, ifølge Børsen.dk.

Les på E24+

Selskapene som kan børsnoteres i 2021

Les også

Gunhild Stordalens Eat inngår Reitan-samarbeid

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Rema 1000
 2. Danmark
 3. Eiendom
 4. Reitangruppen

Flere artikler

 1. Ivar Tollefsen kjøper for 17,3 milliarder i Danmark

 2. Betalt innhold

  Selskapene som kan børsnoteres i 2021

 3. SV-politikere vil ikke forlenge oljetillatelser etter 2030

 4. Annonsørinnhold

 5. Sikrer 65 milliarder til Doggerbank-utbygging

 6. Norgesgruppen forbereder partnere på «bot» fra Konkurransetilsynet